Helyi közélet

2017.08.04. 10:39

Eldőlt a Don-kanyar kocsma sorsa

Debrecen - Társas-, vagy irodaház épülne az egykor igen népszerű kocsma helyére.

Debrecen - Társas-, vagy irodaház épülne az egykor igen népszerű kocsma helyére.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, hamarosan eltűnik Debrecen egyik „szégyenfoltja”. Lebontják ugyanis a Faraktár utca és a Hajnal utca sarkon található valamikor Don-kanyar kocsma (és lakóház) évtizedek óta zárva tartó, lakatlan épületét. A város egyik legforgalmasabb részére eső, az évek alatt mind rosszabb állapotba kerülő házról néhány hete írtunk utoljára.

Hátrább a forgalomtól, a zajtól

Azóta megtudtuk, hogy a közelmúltban új tulajdonoshoz került az ingatlan. Az őt képviselő dr. Kelemen György ügyvéd elmondta: a rendezési tervnek megfelelően a szanálást követően a terület 30 százalékát építenék be, a többi park maradna. A szakmai zsűri által már jóváhagyott új terv szerint az épületet nem a jelenlegi helyén (a telekhatáron), hanem hátrább és beljebb helyeznék el. A beruházó alapvetően társasházi funkcióban gondolkodik, de ha érdeklődés mutatkozik iránta, akár irodaház is lehet.

Fotó: Orosz Csaba

Nagyon modern, színvonalas, egyedi épület lesz, mely az egész környék arculatát jelentősen megváltoztatja – jelentette ki a projektet bonyolító ügyvéd.

Jövő tavasszal kezdenének

Dr. Kelemen György elmondta: amennyiben a lakó funkció valósul meg, három szinten összesen 1200 négyzetméteren, alul üzlethelyisége(ke)t hoznának létre, ahol például étterem működhetne. A jól felszerelt, a jelenlegi számítások szerint a 12-13 lakáshoz 24 állásos mélygarázs tartozna.

A tetőn penthouse lakást építenének. Az építkezés engedélyeztetési folyamata jelenleg zajlik. A munka jövő februárban, márciusban kezdődhet és egy éven belül fejeződhet be.

HBN–OCs


Ingatlanban otthon…

Dr. Kelemen György 1987 óta több nagy debreceni ingatlanfejlesztésben is aktívan közreműködött. Egyebek mellett foglalkozott a Fórum Bevásárlóközponttal, a Párizsi Udvarral, a Csapó utca - Rákóczi utca sarki épülettel, a Bem tér és a Komlóssy utca több házával.


[related-post post_id="3560563"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában