Helyi közélet

2017.08.14. 14:09

Csak pályázati segítséggel

Szerep - A piactér, ha elkészül, a helyi gazdaságot is erősíti majd, mert értékesíthetik terményeiket a helyi termelők.

Szerep - A piactér, ha elkészül, a helyi gazdaságot is erősíti majd, mert értékesíthetik terményeiket a helyi termelők.

Az elmúlt években nem sok beruházás volt a sárréti településen, és most is több pályázaton szerepelt sikerrel Szerep. Az egészségügyi intézményre, ami a háziorvosi és védőnői szolgálatot foglalja majd magába, 60 millió forintot kapott a falu. Ez már közbeszerzési eljárás alatt van, és Tóthné Verő Tünde polgármester reményei szerint a következő hetekben már megkezdődhet a kivitelezés. Emellett az önkormányzat 30 millió forintot nyertek a piactér kialakítására, ami erősítheti a helyi gazdaságot. 113 milliót fordíthat az önkormányzat az iskola és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésre.

– Ezt két részletbe valósítjuk meg, ősszel a hivatal, jövőre, a nyári szünetben pedig az iskola kerül sorra. Tanév közben ugyanis a gyerekeket zavarná az építkezés, a nyílászárók cseréje, valamint a hőszigetelés és a fűtéskorszerűsítés. Ezek mellett, a lakosság legnagyobb megelégedésére, pályázat keretein belül a közútkezelő felújítja a Sárrétudvari és Szerep közötti útszakaszt – vázolta fel az előzetes terveket a polgármester.

Segíti az elhelyezkedést is

A településen a szociális és gyermekjóléti alapellátás a püspökladányi Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ társulás keretében működik. Az idősek nappali ellátását, házi segítségnyújtást biztosító intézmény épületét szerette volna az önkormányzat bővíteni, pályázatuk azonban nem nyert. Ezért tovább keresik a lehetőségeket a megvalósításhoz, ugyanis a tervek és az építési engedélyek már megvannak.

A Hosszúháti Pszichiátriai betegek otthonában a betegek jobb ellátása érdekében Szerep településen lakóotthonok és szolgáltató központ építésére pályáznak. A szegregátumok felszámolását és a foglalkoztatás fellendítését ugyancsak pályázati támogatással szeretnék megvalósítani. Előbbihez hozzátartozik a komfort nélküli lakások felújítása, utóbbihoz pedig munkaerőpiacon való elhelyezkedés segítése.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában