Helyi közélet

2017.08.13. 20:01

Az agroshow-nak mennie kell tovább!

Hajdúböszörmény - Ismét megmutatták, a mezőgazdaság Forma 1-ének van létjogosultsága a mezővárosban.

Hajdúböszörmény - Ismét megmutatták, a mezőgazdaság Forma 1-ének van létjogosultsága a mezővárosban.

Szép munka volt, elégedett vagyok pedig nem kis nehézséggel kellett szembenéznie a szervezőknek: az első nap meghibásodott a súlypad, másnap pedig ekére és szántásra volt szükség, hogy járható és versenyezhető legyen az eső után a traktorhúzó pálya."

Ezt Claus Zimmermann, az európai traktorhúzó szövetség, az ETPC alelnöke mondta a Naplónak a hajdúvárosban hétvégén a VI. Hajdúsági Expo keretében megrendezett Traktorhúzó Európa Kupáról. Péntektől szombatig több, mint tízezer ember élvezte a színvonalas szakmai és technikai programokat, kiállítást és konferenciát, földön és levegőben (helikopterről), s érezhette a hajdúsági föld szervezők és támogatók által közvetített vendégszeretetét.

A világ legerősebb motorsportja

A Tractor Pulling egy technikai versenysport, amelyben főként épített traktorok és kamionok vesznek részt egy súlypad húzása révén. A súlypadon – nevéből eredően – súlyokkal megtöltött dobozok találhatók, melyek mechanikusan haladnak előre a pályán megtett távolságnak megfelelően. Az egyre növekvő terhelés csökkenti a versenygépek lendületét és egyre nagyobb teljesítmény leadására kényszeríti őket. A legjobbak persze elérik a célvonalat, ezt nevezzük “full pull”-nak. Amennyiben több pilóta is képes a “full pull” teljesítésére, a “pull-off” során határozzuk meg a győztest, mely további húzásokat jelent, melyek során a súlypad ellenállását egyre növelik.

A vérprofi versenytraktorok mellett igazi különlegességet jelentett a Husqvarna favágó verseny, és az amatőr magyar versenytraktorok húzásai.

Továbbá, mint azt Molnár Magdolna, az eseménynek helyet adó a Széchenyi István mezőgazdasági iskola intézményvezetője elmondta, a rendezvény házigazdája elmondta, a diákjaik két versenyben: a traktoring versenyszámban, valamint a fakitermelő versenyben népszerűsítették a gépész és az erdész szakmát.

HBN


[related-post post_id="3580261"]

[related-post post_id="3581447"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában