Helyi közélet

2017.08.01. 12:56

Adományokkal érkezett a hajdú-bihari szépség

Debrecen - Megérkezett az adomány egy része Miss Charity-től.

Debrecen - Megérkezett az adomány egy része Miss Charity-től.

A Magyarország Szépe idei, megyénkbeli döntőse, Örvendi Cintia nagy adománygyűjtésbe kezdett májusban a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. Erre a fővárosban, a Gerbeaud-házban került sor május 23-án, ahol egy színvonalas, hazai tervezők által megálmodott divatbemutatón vehettek részt az adományozók. A pénzbeli adományok mellett két vidéki település óvodái is megmozdultak a kezdeményezésre, és egy kisebb teherautónyi ruhát, játékokat gyűjtöttek össze, melyeket július 19-én adtak át.

A nádudvari és szeghalmi óvodáknak köszönhető rengeteg ajándék mindösszesen 3 nap alatt gyűlt össze. A több zsáknyi adományt Cintia anyukája válogatta át néhány egyesületi tanítványukkal az alapján, hogy ők mit tartanának meg, minek örülnének a legjobban.

Mindenki boldog volt

„Több órán keresztül válogattuk ki a gyerekekkel a kislány-kisfiú téli-nyári ruhákat és játékokat. Mindig az lebegett a szemünk előtt, hogy mi az a dolog, aminek mi is örülnénk. Az átadáskor én is Debrecenbe utaztam Cintiával, és megható érzés volt a mosolyokat látni a gyerekek és a szülők arcán. Nagyon büszke vagyok a kislányomra, aki a fiatal kora ellenére ekkora dolgot vitt végbe.

Úgy gondolom, hogy példaértékű lehet a kezdeményezés sokak szemében”

– nyilatkozta Örvendiné Edit, Cintia anyukája.

- Örültem, hogy a családom is velem tartott, hiszen számomra az ő támogatásuk rengeteget számít. Szerettem volna, ha velem együtt osztoznak az örömömben; mert igaz, hogy én voltam a gyűjtés kezdeményezője, de végig támogattak és segítették az utamat. Boldog voltam, mert szeretettel vártak minket az osztályon. A bent tartózkodó gyerekekkel és szüleikkel együtt válogattuk ki a ruhákat-játékokat.

Talán az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor a nádudvari Csabika anyukája egy általa készített ékszercsomagból kérte, hogy válasszunk magunknak egyet, amit hálája jeléül adna. Egy kék színű karkötőt választottam, melyen egy angyalszárny található. Talán nem is kell mondanom, hogy miért erre esett a választás...”

Sokat jelentett számomra az ott töltött 2-3 óra. Látni, hogy mennyi mindent tudtam gyűjteni számunkra, s ezzel segíteni, talán könnyebbé tenni az életüket, még ha csak egy kicsit is. A napokban gondolkodtam el azon, hogy az emberek figyelhetnének jobban a környezetükben élőkre, a civil szervezeteikre, amelyek tényleg segíteni szeretnék a rászorulók fejlesztési céljait. Az alapítvány kuratóriumi tagja, Hetey Attiláné Rita mesélte el nekünk, hogy minden, amit az osztályon látunk, az alapítványnak köszönhető. A céljuk, hogy a bent tartózkodó gyermekek otthonosabban érezzék magukat. Azon dolgoznak, hogy a kezelés alatt álló gyermekek minél jobban el tudják fogadni a helyet.

Az én célom pedig még nem ért ezzel véget, szeretném ugyanis felhívni az emberek figyelmét, hogy segítsenek, ahol tudnak. Hiszen tudjuk, a sok kicsi együtt milyen sokat ér. Izgatottan várom az őszi átadást, és azt, hogy újra találkozhassak a mosolygós arcocskákkal – nyilatkozta Cintia, a Magyarország Szépe döntőse.

Ez még csak a kezdet

Ősszel újra örülhetnek ezek a gyerekek, ugyanis akkorra érkeznek meg az alapítvány által, az összegyűlt pénzből megrendelt kiságyak, amit a kezelés alatt álló gyermekek használnak majd - akkora tudják kialakítani azok helyét a Gyermekhematológiai-Onkológia osztályon, a Klinikán.

HBN


[related-post post_id="3530319"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában