Helyi közélet

2017.08.01. 13:03

A Bodrogközben szereznek ihletet

Debrecen, Lácacséke - Várakozással és szeretettel fogadják a művészeket.

Debrecen, Lácacséke - Várakozással és szeretettel fogadják a művészeket.

Laczkó Andrea festőművész kiállításának múlt pénteki megnyitójával kezdetét vette a II. Lácacsékei Művésztelep, Éles Bulcsú debreceni képzőművész-tanár vezetésével, Gáspár Gyula, Laczkó Andrea, Olajos György és Szente-Szabó Ákos részvételével. Az alkotók egy hét alatt igyekeznek belakni az egykori bőrgyár területét és a környéket.

– A tavalyi tábor sikere után eldöntöttük, szeretnénk hagyománnyá formálni ezt az eseményt. Ennek része a mostani, a második alkalom – mondta köszöntőjében Fedor László, a bodrogközi kisközség polgármestere.

Ugyan­olyan várakozással és szeretettel fogadtuk a képzőművészeket, mint egy évvel ezelőtt. A falu is magáénak érzi ezt az eseményt, és őszintén reméljük, az idei tábor után is ugyanolyan jó érzéssel hagyják el a vendégeink Lácacsékét, mint egy évvel ezelőtt."

A településnek adományozott műveket augusztus 5-én, 17 órakor mutatják be a közösségi házban. A kiállítást Áfra János költő nyitja meg.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában