Helyi közélet

2017.07.11. 17:35

Pálmaház a debreceni buszváróban?

Debrecen - A Derke négy javaslattal állt elő arra, hogy mi legyen a buszpályaudvar épületével.

Debrecen - A Derke négy javaslattal állt elő arra, hogy mi legyen a buszpályaudvar épületével.

A tervek szerint néhány év múlva a debreceni vidéki autóbusz-pályaudvar a Külsővásártérről a Petőfi téri vasútállomás mellé költözik. Mi legyen az így üresen maradó, javarészt üvegből készült épülettel? – tette fel a kérdést néhány hete a " target="_blank">Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (Derke) Facebook-oldalán. A civil szervezet szerint a terület sorsát mindenképpen rendezni kell.

Ötletekből nincs hiány

A hozzászólásokban Juhász Levente azt kérdezte, hogy ha a sok régi épületet lerombolják, mi fog megmaradni emlékként.

Lévay Éva arról számolt be, hogy nap mint nap találkozik a szép, régi épületek eltűnésével. Mint írta, nemrég a Garai utcán bontottak le egy ilyen házat. Azt mondták neki, nem éri meg felújítani, és különben is, a helyén 23 lakás lesz – számolt be. Kérdezte, így hol fogja az unokájának megmutatni, mi az, hogy „polgárház”, és milyen egy szép kapukilincs? Erre csak felhúzták a vállukat a mesterek. Majd az interneten – válaszolták.

Kulcsár Bence orosz–magyar örök barátság emlékparkot látna a buszpályaudvar helyén szívesen. Szerinte annak a sarkaiban a ledöntött Mezítlábas és a Lenin szobrokat kellene elhelyezni.

Kecskésné Feuerwerker Mária szerint el kell bontani az épületet, és helyébe fás, ligetes környezetben fagyizót, lángos és kürtöskalácssütőt lenne jó létrehozni. Pé Tibor némi iróniával azt javasolta, hogy legyen stadion a Külső vásártéren, az most úgy is menő.

Károlyi Jocek és Bp Vin­ny Csatorna ezzel szemben skateparkot alakítana ki az épületben, abból ugyanis egy darab sincs a városban. Gábor Márk Kondor BMX-parkról álmodik. Szilágyi Veronika úgy vélte, hogy kutyafuttató kellene.

Fekete Robi pedig kávézóvá és bárrá alakítaná át a házat.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában