Helyi közélet

2017.07.14. 18:25

Olvasói levél: Elröppentek az évek…

Benk - <em>Pilisszentkereszten találkoztak újból az egykori Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán 1977-ben végzett vegyivédelmi osztályának tagjai és párjaik. Az egyik főszervező Köteles Hermann nyugalmazott ezredes volt, aki Bárándon él.

Benk - Pilisszentkereszten találkoztak újból az egykori Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán 1977-ben végzett vegyivédelmi osztályának tagjai és párjaik. Az egyik főszervező Köteles Hermann nyugalmazott ezredes volt, aki Bárándon él.

Negyven éve, 1977. augusztus 20-án 17 fiatal tiszt kezdte meg hivatásos katonai szolgálatát. A mostani találkozón mindenki beszámolt életútjának fontosabb állomásairól. Egységes volt a megállapítás, hogy a tanintézményben tanultak kiváló alapot teremtettek a sikeres életpályához. A Főiskola tanárai rendre, fegyelemre, céltudatosságra nevelték a kezük alá került fiatalokat.

Az összejövetel résztvevői szomorúan emlékeztek meg időközben elhunyt négy társukról. A rendezvényen jelen volt az osztályfőnök, Molnár Sándor nyugalmazott ezredes is, aki 85 éves korát meghazudtoló frissességgel ejtette ámulatba a résztvevőket. A bőséges és finom vacsorát követően éjjel 2-ig tartott az emlékek felidézése, közben még az alkalomra készített finom torták is elfogytak.

- Holes István, Benk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában