Helyi közélet

2017.07.15. 13:38

Olvasói levél: Olyanok vagytok, mint a szél

Debrecen - <em>Célcsoportjuk a fiatalok, kiket szeretnének érzékennyé tenni hajléktalan embertársaik iránt. A Debrecen Bike Maffia sikertörténete.

Debrecen - Célcsoportjuk a fiatalok, kiket szeretnének érzékennyé tenni hajléktalan embertársaik iránt. A Debrecen Bike Maffia sikertörténete.

A múlt hónapban egy gyönyörű napsütéses szombaton magára a szállóra jöttek be és főztek nekünk, illetve az utcán élő hajléktalanoknak egy-egy kondér finom gulyáslevest. Míg ők főztek, mi sem tétlenkedtünk. Csinosítgattuk az udvart, virágokat ültettünk. Eddig is segítettek rajtunk. Mi csak annyit láttunk , hogy biciklivel jönnek egy páran és meleg ételt vagy hideg élelmet, szendvicset hoznak be a Wesselényi szállóra. Mi csak úgy hívjuk magunk között őket, amikor meglátjuk az utcán ahogy közelednek, hogy jönnek a „Bike”-osok. A városnak szinte nincs olyan zuga ahova ők ne tudnának biciklivel elmenni és adományt, jó szót adni. Nagyon megható, mert nem tartoznak a hajléktalanellátó rendszerhez, bár folytonos kapcsolatban állnak vele. Nagyon örülünk nekik, mert amikor nincs krízisidőszak akkor csak rájuk számíthatunk. Honnan a gondolat, mi hajtja őket, hogy idejüket, energiájukat és saját fizetésüket (önfenntartó szervezet) , nem sajnálva minket céloztak meg?

Elbeszélgettünk egymással és elmondtuk, hogy nagyon jól esik ahogy mellénk állnak. Jó volt kiönteni a szívünket és megosztani velük örömünket, bánatunkat. Ők pedig elmondták, hogy már több mint két éve alakultak és örömmel, önzetlenül segítenek mindenkinek, aki igénybe veszi. Megható volt a beszélgetés, amelyet úgy fejeztem be, hogy a szélhez hasonlítottam őket: nem tudni honnan bukkannak föl és merre tartanak, de amit maguk mögött hagynak az példa nélküli.

- Gyöngyösi Attila, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában