Helyi közélet

2017.07.24. 18:56

Nyugodt volt az idei Campus Fesztivál

Debrecen - A tavalyihoz képest kevesebb hulladék, orvosi és rendőrségi eset volt a négynapos zenei rendezvényen.

Debrecen - A tavalyihoz képest kevesebb hulladék, orvosi és rendőrségi eset volt a négynapos zenei rendezvényen.

Kulturáltan buliztak az idei fesztiválozók, ezzel megkönnyítve a takarítási munkálatokat. Használták a kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőket, és nem tiporták le az erdő aljnövényzetét sem. Az időjárásnak köszönhetően könnyebb lesz a helyreállítás, mivel nem volt nagyobb eső vagy sár. Több helyen kell újrafüvesíteni a területet, ezt a nagyszínpad előtti térrel kezdik. Bakó Csabától, a Campus sajtófőnökétől megtudtuk, hogy legfeljebb két hetet vesz igénybe a terület helyreállítása, de a legjelentősebb munkákkal már ezen a héten végeznek.

Fotó: Matey István

Jól szervezett egészségügyi ellátás működött a helyszínen; inkább könnyebb, a fesztiválra jellemzőbb esetekhez riasztották az orvosokat, mint például a túlzott alkoholfogyasztás vagy bokaficam. Együttműködőek voltak a fesztiválozók ezen a téren is, így gyorsan és hatékonyan tudták ellátni a betegeket az ügyeletes orvosok.

A rendőrség mindössze kisebb bűnesetekről számolt be. A nulladik napon két személyt fogtak el, akik egy földön fekvő, védekezésre képtelen részeg férfit fosztottak ki. A sértettet a helyszínen a mentők egyébként újraélesztették, annyira ittas volt. Két személyt garázdaság miatt állítottak elő. Pénteken csalással elkövetett szabálysértés miatt fogtak el két fiatalt, akik hamis belépőjegyeket akartak eladni gyanútlan vásárlóknak, továbbá egy telefonlopásról számolt be a rendőrség. Hangsúlyozták, hogy összességében nyugodt és békés volt az idei Campus Fesztivál.

Az AKSD Kft. sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a négy napon összesen 24 tonna vegyes és 4 és fél tonna szelektív hulladékot szállítottak el a fesztivál területéről.

HBN


[related-post post_id="3560462"]

[related-post post_id="3561196"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában