Helyi közélet

2017.07.05. 07:36

Láthatáron a püspökladányi fürdőfejlesztés

Püspökladány - Szerződésbontás a régi szolgáltatóval, továbbra is keresik a gyermekorvost, régi-új vezető – döntések Ladányban.

Püspökladány - Szerződésbontás a régi szolgáltatóval, továbbra is keresik a gyermekorvost, régi-új vezető – döntések Ladányban.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatokat, hogy visszavonta a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megfelelőségi véleményét, egyben kérte a közszolgáltatási szerződés felmondását, továbbá új, a törvényi előírásokat teljesítő közszolgáltatóval történő szerződés megkötését. Ez alapján döntött úgy a napokban megtartott soron következő ülésén a ladányi képviselő-testület, hogy a jogszabályi feltételek hiánya miatt felmondással megszünteti a szolgáltatási szerződést a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel. Ezzel egyidejűleg a közszolgáltatás zökkenőmentessége érdekében szerződést köt a Debreceni Hulladékkezelő Kft.-vel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben megtörténő szolgáltatóváltás után nem Berettyóújfaluba, hanem Debrecenbe szállítják a háztartásokban keletkezett szemetet.

A képviselő-testület ezen az ülésen is foglalkozott az I. számú házi gyermekorvosi praxis betöltésével. Mivel a június végén záródott pályázati időszakban sem sikerült gyermekorvost találni a mintegy két éve nyugdíjba vonult gyermekgyógyász helyére, a gyermekorvosi praxis betöltésére vonatkozó pályázat benyújtási határidejét 2017. szeptember 29-e 12 óráig meghosszabbította.

A testület döntött arról is, hogy augusztus elsejétől további öt évre Varga Lajost bízza meg a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. vezetésével.

Egyelőre csak koncepció

Még a megbízatása újabb öt évvel történő meghosszabbítása előtt egy régen várt koncepciót terjesztett a képviselő-testület elé Varga Lajos. Egy körülbelül 150 millió forintos költséggel megvalósítható beruházást tárt a képviselők elé, de az elképzelést előtte a bizottságok is megismerhették. A tájékoztatóról, valamint annak költségeinek előteremtéséről – ez jelenleg csak hitelfelvétellel lenne megvalósítható – nem szavazott a testület. A későbbiekben, immár a részletesebb tervekről azonban majd véleményt mondanak.

2004-ben egyébként már készült egy strandfejlesztési terv, aminek megvalósítása az akkori árakon számolva 500 millió forintba került volna. Abból azóta sem lett semmi. Ezúttal egy összegében is, és tartalmában is szerényebb fejlesztési elképzelést ismerhettek meg a képviselők.

Gondoskodni kell a téli üzemeltetést segítő műszaki elemek esztétikus és technikailag megfelelő elhelyezéséről. Mivel az úszó- és a tanmedence fölé boruló régi sátortető már csak azok állagmegóvására alkalmas, időszerű volna egy új, korszerű és szigetelt sátor beszerzése. Ezzel télen ismét használható lenne télen az úszómedence. A jelenlegi, gyógyvizes medencékkel is ellátott fedett gyógyászati részleg mellett új, részben könnyű tető alatt lévő termálmedence kialakítása szerepel a tervben. A gyógyászati részleg épületéből igen könnyen megközelíthető új medencét nyak- és hátmasszírozóval, víz alatti vízsugárral és masszázspadokkal is ellátják. A koncepcióban szerepel még a zsibongó-, valamint a gyermekmedence felújítása, környezetének rendbetétele is.

Egy önálló élmény, úgynevezett Spray Park megépítése is napirenden van. A parkban csobogók, spriccelők, vízköpők és játékok is lesznek. Mindez azonban koncepció, a részletekről és a finanszírozásról később dönt a képviselő-testület, és ha zöld utat kap a fejlesztés, minden bizonnyal részletekben valósul majd meg.

HBN–KZS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában