Helyi közélet

2017.07.03. 16:38

Kitüntették dr. Maródi László egyetemi tanárt

Debrecen - A Debreceni Egyetemen 40 évig dolgozott, a Ludwik Hirszfeld emlékérem ennek a munkának is szól.

Debrecen - A Debreceni Egyetemen 40 évig dolgozott, a Ludwik Hirszfeld emlékérem ennek a munkának is szól.

A Lengyel Kísérletes és Klinikai Immunológiai Társaság vezetőségétől magas szakmai kitüntetésben részesült dr. Maródi László. Az egyetemi tanárt a klinikai immunológiai kutatásokban és az immunhiányos gyermekek gyógyításában elért, nemzetközileg is kiemelkedő tudományos és szakmai eredményei alapján ismerték el.

Ma már 26 országban

A 30 éve alapított és a Társaság által általában évente egyszer odaítélt Ludwik Hirszfeld emlékérmet Maródi László a társaság közgyűlésén vehette át ünnepélyes külsőségek között Jacek Rolinski professzortól, a társaság elnökétől és Ewa Bernatowska professzortól, a társaság vezetőségi tagjától. A díjat átadók kiemelték Maródi professzor immunhiány betegségek molekuláris patológiája és modern kezelése területén végzett, több évtizedes munkásságának tudományos eredményeit és az általa 2004-ben létrehozott J Project klinikai kutatási és orvostovábbképző program sikeres megvalósítását. A világszerte prototípusnak számító program megvalósításában különösen eredményes és meghatározó volt a lengyel és a magyar immundeficiencia munkacsoportok együttműködése. A J Project programban mára 26 ország és több mint 50 primer immundeficiencia központ vesz részt Közép- és Kelet- Európából, Szibériából, Közép-Ázsia országaiból, Iránból, Törökországból és Egyiptomból. A J Project Központ jelenleg a Semmelweis Egyetem végzi munkáját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában