Helyi közélet

2017.07.26. 09:36

Fotók: Találkozási pont – Istennel, egymással

Debrecen - „Add a Szentlelked, hogy elhiggyük, a te evangéliumod mindig friss, erőteljes és átalakító, átformáló erő.”

Debrecen - „Add a Szentlelked, hogy elhiggyük, a te evangéliumod mindig friss, erőteljes és átalakító, átformáló erő.”

Közel ötezer fiatal érkezik Debrecenbe a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra, amely kedden nyílt és szombatig tart. Összesen harminc koncert, kétszáz kulturális, közösségi és lelki program várja ez idő alatt az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

„Kerüljön az ige magva a szívetekbe, s formálódjatok olyan nagy és hosszú életű fává, mint a Debrecenben máig számon tartott líceumfa. Isten hozott benneteket a Kárpát-medence minden szegletéből” – köszöntötte dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a Csillagpont résztvevőit a nagyszínpadról.

Fotó: Matey István

Az ötnapos eseménysor nyitóalkalmán így imádkozott: „Egyház ura, Jézus Krisztus áldunk örök szándékodért, hogy közösségre hívsz magaddal és egymással. Hálát adunk, hogy belülről látjuk, több az egyház, mint, aminek látszik és amivé tettük. Nevelj minket, hogy átragyogjon Isten valósága a jogi szervezeten a régi szertartásokon, és legyen otthonná, tápláló, befogadó élettérré gyülekezeteink sora. Segíts, hogy ízlésvesztett megsavanyodott, elgyengült kereszténységünk új erőre kapjon. Adj nekünk bátor hitet!” Ezután Bella Violetta győrszemerei lelkész szól a jelenlévőkhöz, majd koncertekkel zárult a nap. Fellépett a Margaret Island is.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában