Helyi közélet

2017.07.17. 09:25

Belebukott a debreceni férfi a túl sok potencianövelőbe

Debrecen - Túl sokat tartott belőle a lakásában, ráadásul forgalmazási engedélye sem volt ennek a szernek.

Debrecen - Túl sokat tartott belőle a lakásában, ráadásul forgalmazási engedélye sem volt ennek a szernek.

Összesen 140 adag potencianövelő készítményt vásárolt és tárolt egy debreceni férfi. A szer ugyan receptre felírható, forgalomban lévő készítmény hatóanyagát tartalmazza, de nem rendelkezik Magyarországon forgalmazási engedéllyel. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közlése szerint a 33 éves férfi a szerből 17 adagot elfogyasztott, a többit a nyomozó hatóság a házkutatás során lefoglalta.

A lefoglalás magyarázata, hogy a megszerzett potencianövelő készítmény a mennyisége és a magas hatóanyag-tartalma miatt indokolatlan mennyiségűnek minősül. Aki ugyanis idehaza nem engedélyezett egészségügyi terméket indokolatlan mennyiségben megszerez vagy tart, az bűncselekményt követ el.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását és a lefoglalt készítmények elkobzását indítványozta – közölték a Debreceni Járási és Nyomozó ügyészség.

HBN


[related-post post_id="3550778"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában