Helyi közélet

2017.06.25. 15:10

Magyaros falunapot tartottak Sárrétudvariban

Sárrétudvari - Az egész település összefogott a jó hangulatú falunap érdekében.

Sárrétudvari - Az egész település összefogott a jó hangulatú falunap érdekében.

Két napon át tartó, a magyar hagyományok köré épülő ünnepséget tartottak a nagyközség főterén a hétvégén. Kiss Tibor polgármester elmondta, idén már 18. alkalommal rendeztek falunapot, és ismételten nagy sikere volt.

A rendezvénynek minden évben van egy központi témája. Ebben az évben a hagyományok és a magyarság volt főszerepben. Ennek keretében volt szó többek között a tárogatásról is."

– Pénteken néptánc találkozót tartottunk, de volt utcai tárlat is, ahol a helyiek régi képeit lehetett megnézni. Az utcai felvonulás is magyaros jelleget öltött, népviseletbe bújva mutatta meg magát a település apraja-nagyja, miközben a Bakator együttes zenélt, de volt népművészeti kiállítás és kirakodóvásár is – részletezte a polgármester.

Családi esemény

A falunapot tovább színesítette, hogy nem csak az iskolások és az óvodások mutattak be műsorokat, hanem az egészségügyi dolgozók és a polgármesteri hivatal munkatársai és a képviselő testület tagjai is. A polgármester elmondta, a lakosság aktívan kiveszi a részét a szervezésből, sokan fellépőként is helyt állnak. – Úgy is fogalmazhatunk, hogy a falunap nálunk egy családi esemény, mindenki kiveszi a részét belőle, és abban segítenek, amiben tudnak. Ráadásul a testvértelepüléseink, a kárpátaljai Beregszász és az erdélyi Tordaszentmihály képviselői is eljöttek – mondta a polgármester. Hozzátette a helyi fellépők mellett sztárvendégeket is hívtak, így még több érdeklődőt vonzott az esemény. A rendezvény tűzijátékkal zárult.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában