Helyi közélet

2017.06.06. 16:34

Kormányablakok: egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lett az ügyintézés

Hajdú-Bihar - Magyarországon évente 23 millió ügy kerül a kormányablakokhoz.

Hajdú-Bihar - Magyarországon évente 23 millió ügy kerül a kormányablakokhoz.

– A bürokrácia egyszerűsítésének köszönhetően 14,5 milliárd forint maradt az állampolgárok zsebében – jelentette ki dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelő államtitkára a Hajdú-Bihar Megyei Államigazgatási Kollégium csütörtökön megtartott debreceni ülésén. Mint mondta, Magyarországon évente 23 millió ügy kerül a kormányablakokhoz. Ezért döntött úgy a kormány, hogy egyszerűsíti a bürokráciát, így ma már az esetek kétharmadát nyolc napon belül lezárják a hivatalok.

Hozzátette: az ügyintézés nem csak gyorsabb, olcsóbb is lett az állampolgárok számára. A jövőben is lesznek átalakítások, ennek részleteiről tájékoztatták a konferencia résztvevőit.

Az ülésen Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Kondra Laura mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettes, Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója, dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok és Kovács Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó dandártábornoka számolt be szervezete tevékenységeiről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában