Helyi közélet

2017.06.10. 17:40

Komment: X, y, z és a többiek

<em>Jómagamat, mint az x generáció utolsó szülöttjeinek egyikét már közvetlenül csapott arcul a digitalizáció szele. Ám míg a legnagyobb gyermekem csak hírből ismeri az illatos golyóstollal papírra vetett szerelmes sorokat, én olykor könnyes szemmel emlékezem ezekre a megboldogult évekre.</em> Kálmán-Kovács Mónika írása.

Jómagamat, mint az x generáció utolsó szülöttjeinek egyikét már közvetlenül csapott arcul a digitalizáció szele. Ám míg a legnagyobb gyermekem csak hírből ismeri az illatos golyóstollal papírra vetett szerelmes sorokat, én olykor könnyes szemmel emlékezem ezekre a megboldogult évekre. Kálmán-Kovács Mónika írása.

El kell azonban fogadnunk, szülőknek, nagyszülőknek s akár a dédszüleinknek is: a felnövő, és már felnőtt y és z generációval való lépéstartás, napi kommunikáció, infokommunikációs társadalmunkban elképzelhetetlen a digitális írástudás készségszintű elsajátítása nélkül. Egyes törekvések kifejezetten arra irányulnak, hogy az idősebb korosztály is biztonsággal használja az internetet, a számítógépet vagy akár okostelefonját, és ha otthonkába bújt nagyink e-mailen kapja a napi palacsintarendelését imádott unokájától, ne kapkodjon a konyhában levegő után.

Fel kell tehát vennünk a ritmust, vegyünk részt fejlődésünkhöz szükséges előadásokon, nyilvánítsunk véleményt egy okosabb, de kezelhető világ reményében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában