Helyi közélet

2017.06.02. 07:58

Panelt ne bontsatok!

<em>Egyetértek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel abban, hogy a panelházakat modernizálni kellene. A „Kádár-kockák” tényleg élettartamuk vége felé járnak. Az eddig elvégzett panelfelújítások többnyire csak a problémák egy részét oldották meg. Attól, hogy a faablakokat műanyagokra cserélték és leszigetelték a falakat, a közművek, meg az elemeket összetartó kapcsok hegesztései ugyanolyan elhasználtak maradtak</em>. Orosz Csaba írása.

Egyetértek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel abban, hogy a panelházakat modernizálni kellene. A „Kádár-kockák” tényleg élettartamuk vége felé járnak. Az eddig elvégzett panelfelújítások többnyire csak a problémák egy részét oldották meg. Attól, hogy a faablakokat műanyagokra cserélték és leszigetelték a falakat, a közművek, meg az elemeket összetartó kapcsok hegesztései ugyanolyan elhasználtak maradtak. Orosz Csaba írása.

Azt viszont vitatnám, hogy a lakótelepi életkörülmények javításának módja a házak felső szintjeinek visszabontása lenne. Ha megszűnik a tizedik emelet, nyaranta a kilencediken lesz ugyanolyan meleg, mint most fent. Ha azt is leszedik, akkor meg lejjebb lehet főni. Ehelyett inkább jól szigetelő magas tetők ráépítéséhez, illetve az ott lakóknak légkondicionálók beszerzésére adnék állami támogatást.

Azt sem tartom jó ötletnek, hogy a paneleket elhagyó, kertes házba költözők kapjanak költségvetési segítséget. Miért legyenek ők kedvezményezettek? Azok az emberek mennyivel különbek azoknál, akik most szintén rossz állapotú téglából készült társasházakban, vagy omladozó kertes házakban kénytelenek élni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában