Helyi közélet

2017.06.09. 14:37

Baglyok és verebek

<em>Bár sosem voltam rosszabb négyesnél biológiából, most mégsem tudnám megmondani, kinek nagyobb a feje. A hatalma tudatában fészkében pöffeszkedő bagolynak, vagy az abból hét éve kitaszított, egyre rosszabb bőrben lévő verébnek. Nem is tisztem eldönteni, tudják azt az illetékes (jó)madarak.</em> Égerházi Péter jegyzete.

Bár sosem voltam rosszabb négyesnél biológiából, most mégsem tudnám megmondani, kinek nagyobb a feje. A hatalma tudatában fészkében pöffeszkedő bagolynak, vagy az abból hét éve kitaszított, egyre rosszabb bőrben lévő verébnek. Nem is tisztem eldönteni, tudják azt az illetékes (jó)madarak. Égerházi Péter jegyzete.

Az viszont már egyre unalmasabb, amikor egymásra kígyót-­békát kiabálnak, holott egyik sem jobb a Deákné vásznánál – hogy teljes legyen a képzavar. Legalábbis abból kiindulva, amit egymásról állítanak, attól függően, hogy talp vagy kerék. Mert a mi jó magyar közéletünk már csak ilyen: a húsos fazékhoz közeli pecsenyesütögetők egyfolytában azt szapulják, akit onnan elzavartak, mintha ezzel a maguk svindlijeit lehetne leplezni. Ám a tüzet is csak távolról látókat ez már nem téveszti meg, mert tele van már a padlás a verebek meg baglyok ígéreteivel, akiknek a fejmérete persze különbözik, attól függően, hogy éppen milyen közel tartózkodnak ahhoz a bizonyos fazékhoz. Lassan eljön az idő, amikor más madarak fészekrakását látnák szívesen, amelyekre legkevésbé a fejméretük lenne a jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában