Helyi közélet

2017.06.20. 14:42

Eláruljuk, mi a sör lehűtésének leggyorsabb módja

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Figyelem! A nyár és a fesztiválszezon egyik nélkülözhetetlen praktikáját osztjuk meg olvasóinkkal.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Figyelem! A nyár és a fesztiválszezon egyik nélkülözhetetlen praktikáját osztjuk meg olvasóinkkal.

Kígyózó sorok a büféknél, fullasztó hőség. Ugye ismerős szituáció? Fesztiválok, szabadtéri rendezvények alkalmával gyakran szembesülünk vele. A pultoknál olykor olyan ütemben fogynak a sörök, hogy alig van idejük megpihenni a hűtőben, máris gazdára találnak. De nem kell messzire menni, gyakran otthon is fennáll a probléma, kevesen mondhatjuk el ugyanis magunkról, hogy kényelmesen el tudunk pakolni a fridzsiderben.

Mi már tudjuk, mi ilyenkor a leghatékonyabb megoldás!

A következő trükköt a " target="_blank">Lifehacker Youtube-csatornája tette közzé. Mindössze 10 percet vesz igénybe, és garantált a hatás!

  • Fogjuk a sört, és helyezzük egy vödörnyi hideg vízbe. Idáig sokan eljutunk, frigó és fagyasztó híján legtöbben ehhez az ősi módszerhez folyamodunk.
  • Tegyünk bele némi jeget (még ez sem idegen fondorlat a sörivók számára).
  • Majd következzen a gyakorlat utolsó, legfontosabb lépése: szórjuk meg a tetejét sóval!
  • Lehet, hogy azt gondolják, mit sem ér a só, hiszen így csak gyorsabban olvad a jég, és nem is tévednek nagyot. Amit viszont hozzá kell tenni, hogy a só hatására a víz fagyáspontja csökken, így az alacsonyabb hőmérsékletre tud hűlni. Mindössze 10 perc a jeges-sós-vizes vödörben és máris jólesően zúdulhat le torkunkon a sör! (Csak aztán vigyázzunk a torkunkra!)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában