Helyi közélet

2017.06.12. 12:56

A pusztán bizonyították rátermettségüket a böszörményi „bojtárok”

Hortobágy - A hónap első hétvégéjén rendezték meg a <a href="/ma-is-kelendo-a-gulyastudas/3505189" target="_blank">XXI. Országos Gulyásversenyt és Pásztortalálkozót</a> Hortobágyon. A neves versengésben a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium négy gazda diákja (Kunkli Péter és Kecskés Krisztián, illetve Györfi László és Mészáros László) vett részt.

Hortobágy - A hónap első hétvégéjén rendezték meg a XXI. Országos Gulyásversenyt és Pásztortalálkozót Hortobágyon. A neves versengésben a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium négy gazda diákja (Kunkli Péter és Kecskés Krisztián, illetve Györfi László és Mészáros László) vett részt.

A kétnapos versengést huszadik életévüket be nem töltött „tanulókból”, bojtárokból álló gulyáspároknak hirdették meg. Összemérték képességeiket gulyástotóban, borjúbefogásban, fülszámleolvasásban, „nyúlütésben” gulyásbottal, tetoválásban, illetve fülszámbehelyezésben, pányvadobásban, vízhúzásban és a gulya létszámának meghatározásában. Kunkli Péter I. helyezést ér el a gulyásbottal nyúlütési versenyszámban, illetve összetettben negyedikek lettek Kecskés Krisztiánnal. Utóbbi ezüst­érmes lett „nyúlütésben”. Mészáros László a dobogó harmadik fokára állhatott, miután pányvadobásban bizonyított. Györfi László helytállásáért a támogatók által felajánlott díjban részesült.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában