Helyi közélet

2017.05.11. 19:27

Tovább bővül a csapágygyár Debrecenben

Debrecen - Vadonatúj, 25 ezer négyzetméteres gyártócsarnok alapkövét rakták le a FAG-nál.

Debrecen - Vadonatúj, 25 ezer négyzetméteres gyártócsarnok alapkövét rakták le a FAG-nál.

A FAG Magyarország Ipari Kft. eddig is a megye egyik legjelentősebb foglalkoztatója volt, de azzal, hogy három év alatt további ötszáz új munkahelyet teremt, még tovább stabilizálja helyét a mértékadó debreceni foglalkoztatók között.

Garancia a minőségre

A félezer új dolgozó abban a korszerű gyártócsarnokban kap majd helyet, aminek az alapkövét csütörtökön tették le a kormány, a város és a cég vezetői a Határ úti központi gyártelepen. A csapágyakat gyártó, német tulajdonban lévő társaság ezúttal 25 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre. A Schaeffler Csoport az autóipari ágazat egyik vezető integrált beszállítója, ami már önmagában is garancia a magas minőségre. A motorhoz, sebességváltóhoz, alvázhoz gyártott komponensek és rendszerek mellett ipari használatra gyártott gördülő- és siklócsapágyak gyártásával foglalkoznak az anyacég leányvállalatai. Mint elhangzott, a FAG Magyarország Ipari Kft. a mostani jelentős fejlesztéssel a gördülőcsapágyak iránti megnövekedett keresletre reagál. Szakembereit nagyrészt maga képzi a házon belüli szakmunkás-akadémián.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában