Helyi közélet

2017.05.11. 18:03

Önök kérték…

<em>Bár a területi operatív program végleges forrásfelosztását többkörös egyeztetések előzték meg (pontosan azért, hogy elkerüljék a párhuzamosságokat és optimálisan terítsék szét az erőforrásokat), mégis olyan érzése támadhat a kívülállónak, hogy óhatatlanul „önök kérték”-es fílinget öltött ez az egész történet. A polgármesterektől már tavaly tavasszal begyűjtötték a projektötleteket, ám mire a döntés megszületett (írd és mondd 1 év kellett hozzá!), a polgik talán már nem is emlékeztek kristálytisztán arra, hogy anno mit kértek a húsvéti nyuszitól</em>. Petneházi Attila írása.

Bár a területi operatív program végleges forrásfelosztását többkörös egyeztetések előzték meg (pontosan azért, hogy elkerüljék a párhuzamosságokat és optimálisan terítsék szét az erőforrásokat), mégis olyan érzése támadhat a kívülállónak, hogy óhatatlanul „önök kérték”-es fílinget öltött ez az egész történet. A polgármesterektől már tavaly tavasszal begyűjtötték a projektötleteket, ám mire a döntés megszületett (írd és mondd 1 év kellett hozzá!), a polgik talán már nem is emlékeztek kristálytisztán arra, hogy anno mit kértek a húsvéti nyuszitól. Petneházi Attila írása.

Ez persze így költői túlzás, de az mégiscsak abszurd, hogy több időbe került az uniós ingyen pénzek sorsáról határozni, mint egy terhességet kihordani. Nehéz szülés volt, de megérte, hiszen a 82 hajdú-bihari település közül csaknem 70 falu és város már az első körben összesen 26 milliárd forint fejlesztési forráshoz jutott. Nem csoda, hogy a polgármesterek többségének fülig ér a szája, bár találkoztunk olyan ellenzéki városvezetővel is, aki nem tud szabadulni a gondolattól, hogy a (nagy)politika megint jól kibabrált velük.

Olyan döntés persze nincs, amivel mindenki egyetértene, de ha nálam lenne a kasszakulcs, és tudnám, hogy a 82 potenciális pályázó között csupán két ellenzéki vezetésű település van, biztosan nem dobnék fel ilyen magas labdát nekik…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában