Helyi közélet

2017.05.23. 13:29

Macedóniában nyerő a debreceni diákok vállalkozásötlete

Debrecen - A dóczysok reklámozták a legjobban fiktív cégüket angol nyelven.

Debrecen - A dóczysok reklámozták a legjobban fiktív cégüket angol nyelven.

A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma három éve részese az Európai Unió által támogatott Erasmus+ programnak. A gimnázium küldöttsége nemzetközi diákkonferenciára utazott március 19-e és 25-e között a Skopje melletti Kumanovóba a „Youth at work” (Fiatalok a munkában) című sorozat utolsó állomására. A nyolc partner ország képviselői legutóbb 2016 novemberében, Debrecenben tanácskoztak a fiatalok munkalehetőségeiről. Ez alkalommal is országonként négy diákból és két tanárból álló delegációk vitatták meg az aktuális kérdéseket. A program a tanulók által előzetesen elkészített prezentációk köré szerveződött. A feladat egy fiktív vállalkozás beindítása, felépítése, reklámozása volt, ehhez minden technikai eszközt igénybe vehettek. Az elképzeléseknek csak a fantázia szabott határt, csomagjaikat a fiataloknak angol nyelven kellett bemutatni. A dóczys diákok elnyerték a legjobb promóció díját – tudtuk meg Hodossy-Takács Krisztinától, a cívisvárosi iskola tanárától.

A házigazdák a reális vállalkozási körülményeket is bemutatták a vendégeknek, a gimnazisták cégeket, kis- és közepes vállalkozásokat kerestek fel, találkoztak helyi önkormányzati vezetőkkel, valamint az országba akkreditált EU nagykövettel. A tv21 televízió délutáni kulturális műsorának fél órás adását szentelte a program ismertetésének, a fővárosi stúdióba néhány középiskolás is meghívást kapott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában