Helyi közélet

2017.05.28. 10:48

Kiállítás köszönti a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarát

Debrecen - A megyei építészek munkáiból válogattak a jubileumi tárlatra.

Debrecen - A megyei építészek munkáiból válogattak a jubileumi tárlatra.

Húsz éve, 1997. januárjában kezdte meg „hivatalos” működését a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara, 267 taggal. Egy 1996. évi törvény értelmében kezdődött meg a területi kamarák létrehozása, megalapítása. Hajdú-Bihar megyében is szervező csoport alakult, vezetőjének a tagság Kováts Andrást választotta, aki később a létrejövő megyei építészkamara első elnöke lett. A kamara 2012. január 24-én költözött a debreceni, Sarló utcai önálló irodába, ahol jelenleg is működik. „Ez az önállóság – és az ezzel együtt járó kiváló műszaki-területi adottságaink – új lendületet adott a szakmai tevékenységeink kiteljesítéséhez, a titkársági – hatósági – szervező feladatok szakmailag, országosan elismert, kiemelkedő színvonalon történő végzéséhez” – vallják az építészek.

A HBM Építész Kamara megalakulásának 20. évfordulója alkalmából kiállítást szervezett a megyében élő, dolgozó építészek munkáiból. Az összeállítást nem az egyes tervezők részletes bemutatkozási lehetőségének szánták, nem is annyira az elmúlt időszak összegzésének, mint inkább egy jelenlegi pillanatképnek. A kiállításon 24 szakember összesen 60 tablója tekinthető meg. A bemutatkozó anyagokat egy független szakmai zsűri állította össze. A tárlat május 23-tól 30-ig ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében, naponta 9-től 18 óráig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában