Helyi közélet

2017.05.24. 14:14

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Egy kisteherautóhoz vonultak a berettyóújfalui Eötvös és Dózsa György utca sarokra, amely jelzőtáblát és fényjelzőt döntött ki. Kedd hajnalban a Malompark egyik üzletének tűzjelzője adott le jelzéseket. Mezőgazdasági szerszám tüskéjébe lépett egy ember Hajdúsámsonban, egy kisrepülő pedig kényszerleszállást hajtott végre.

Hajdú-Bihar - Egy kisteherautóhoz vonultak a berettyóújfalui Eötvös és Dózsa György utca sarokra, amely jelzőtáblát és fényjelzőt döntött ki. Kedd hajnalban a Malompark egyik üzletének tűzjelzője adott le jelzéseket. Mezőgazdasági szerszám tüskéjébe lépett egy ember Hajdúsámsonban, egy kisrepülő pedig kényszerleszállást hajtott végre.

Berettyóújfalui tűzoltók tegnap hajnalban egy kisteherautóhoz vonultak a berettyóújfalui Eötvös és Dózsa György utca sarokra. Az autó több jelzőtáblát és fényjelzőt kidöntött. A gépjárműből motorolaj és hűtővíz folyt az útra, az egység a kifolyt anyagokat felitatta és áramtalanította az autót. A teherautó hatszázhatvan kilogramm veszélyes, gyúlékony anyagot szállított, melyek az ütközés során nem sérültek. Az autó vezetője egyedül utazott és nem sérült meg. Az anyagi kár jelentős.

Kedd hajnalban a Malompark egyik üzletének tűzjelzője adott le jelzéseket. A debreceni hivatásos tűzoltók több gépjárműfecskendővel vonultak ki a helyszínre. Az egységek épületbe bejutása után megkezdték az azonnali tűzoltást több porral oltó készülékkel, illetve több vízsugárral. Miután eloltották a lángokat, az épület átszellőztetésére volt szükség, ezt nagy teljesítményű friss levegő befújó ventilátorra oldották meg. A fotón jól látszik mekkora füst volt a boltban.

Egy parkoló személygépkocsi motortere gyulladt ki kedd délelőtt a Petőfi téren. A helyi tűzoltók vízsugárral oltották el a járművet. Személy sérülés nem történt, nagyobb anyagi kár keletkezett.

Kényszerleszállást hajtott végre egy kirepülő tegnap délelőtt Mezősas külterületén. A berettyóújfalui tűzoltók áramtalanították a repülőgépet. A gépen két ember utazott, nem sérültek meg, a járműben anyagi kár keletkezett. A tűzoltók mellett a helyszínen tartózkodott még a rendőrség és a Közlekedés Biztonsági Szervezet szakemberei is.

Tegnap délben liftbe szorult három ember Debrecenben, egy István úti lakásban. A lift megállt a harmadik és a negyedik emelet között. A helyi tűzoltók a liftszerelő segítségével kéziszerszámokkal szabadították ki az embereket, akik nem sérültek meg.

Újabb méhraj veszélyeztette a debreceni gyalogosforgalmat. A Csigekert utcában kedden délután egy hat méter magason található méhrajt kellett eltávolítani. Az egység gépezetes tolólétrával segített a méhésznek. Személyi sérülés nem történt.

Tegnap napközben több kisebb tűzesethez vonultak a megye tűzoltói. Nádudvar külterületén, Nyíradonyban a Bokrétás utcában is dolgoztak a tűzoltók. Hajdúszoboszlón a Kovács Gyula utcában volt munkájuk a tűzoltóknak. Kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el az aljnövényzet tüzét. Személyi sérülés és anyagi károk nem keletkeztek.

Mezőgazdasági szerszám tüskéjébe lépett Hajdúsámsonon, a Bezerédi utcában egy ember, kedd éjszaka. A debreceni tűzoltók kézi pedálvágó segítségével a fém részt levágták. A mentőszolgálat emberei a sérültet a kórházba szállították.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában