Helyi közélet

2017.05.08. 17:14

Időjárás-jelentés - 2017. május 8.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Az Atlanti-óceán és Európa keleti része fölött ciklon örvénylik, frontjaik mentén erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, záporeső. A két rendszer között anticiklon húzódik, hatására Nyugat-Európa nagy részén többnyire derült, napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a mediterrán térségben általában 22 és 26 fok között alakul, Spanyolország déli részén helyenként 30 foknál magasabb értékeket is mérnek. A kelet-európai ciklon előoldalán az ilyenkor megszokottnál melegebb az idő, Kelet-Ukrajnában 27 fok is előfordul, míg másutt, az északi területek kivételével, többnyire 10 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget északi részén néhol napközben is fagy. Kedd estig a Kárpát-medence térségének időjárását az észak felől érkező hidegfront alakítja, lehűlésre, elszórtan csapadékra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Éjszaka északnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik, majd kedd hajnaltól szakadozik, csökken a felhőzet. Szórványosan - legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és a nyugati határvidéken - várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél többfelé, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik, kedden néhol viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 11 és 16 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában