Helyi közélet

2017.05.08. 16:46

Dobogóra álltak a debreceniek a pneumobil versenyen

Debrecen - A legeredményesebb magyar csapatként összesen négy dobogós helyezést gyűjtött be a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, amely két autóval vett részt május 5-6-án Egerben a X. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen.

Debrecen - A legeredményesebb magyar csapatként összesen négy dobogós helyezést gyűjtött be a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, amely két autóval vett részt május 5-6-án Egerben a X. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen.

A sűrített levegővel hajtott járművek jubileumi megmérettetésén hét ország negyvenhat csapata mérte össze tudását. A Debreceni Egyetem Műszaki Kara két autóval indult a nemzetközi mezőnyben és mindhárom kategóriában dobogós helyet szereztek.

Fotó: unideb.hu

Elsőként a távolsági futamon teljesítettek kiváló eredménnyel, ahol egy töltet sűrített levegővel a szabályok szerinti 15 kilométeres átlagsebességet tartva a lettországi alakulattól alig 200 méterrel lemaradva a második helyen ért célba a DE-Főnix csapata, amelyet a harmadikként a Debreceni Egyetem másik, DE-PuffAIR team-je követett.

Az ügyességi versenyszámban szoros csatában szerezte meg a bronzérmet a DE-PuffAIR, akik a gyorsulási számban is a dobogó harmadik fokára állhattak.

- Hatalmas siker amit diákjaink elértek, hiszen a nemzetközi mezőnyben összesen négy érmet szerezve a legeredményesebbek voltunk a hazai felsőoktatási intézmények csapatai között. A három versenyszámban megszerezhető 9 éremből egy ezüst és három bronz Debrecenbe került – hangsúlyozta az unideb.hu portálnak Mankovits Tamás. A Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszékének vezetője elmondta: pihenésre nem sok idő marad, hiszen már javában készülnek az idei Shell Eco-marathon Europe-ra, amelyet idén május 25. és 28. között rendeznek Londonban, ahol a feladat: a legnagyobb távolságot megtenni mindössze egy liter üzemanyaggal, vagy egységnyi villamosenergiával.

A versenyre a világ huszonhét országának 192 diákcsapata regisztrált. Magyarországot négy diákcsapat, köztük a Debreceni Egyetem Műszaki Karának alakulata képviseli.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában