Helyi közélet

2017.05.26. 14:41

A jövő focistáit képezhetik az új polgári pályán

Polgár - A sport a közösségépítés egyik legjobb módszere.

Polgár - A sport a közösségépítés egyik legjobb módszere.

A diákok bármikor szabadon használhatják a közel 30 millió forintból épült műfüves pályát – hangzott el az avatási ünnepségen. A létesítmény átadásán jelen volt Tasó László, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a megyei szövetségének elnöke, dr. Tiba István országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos, Tóth Lajos Árpád Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Tóth József, Polgár polgármestere. Elmondták, fontosnak tartották, hogy az utánpótlás játékosok a lehető legjobb körülmények között játszhassanak és gyakorolhassanak.

A pálya megépítéséhez 17 millió forinttal járult hozzá a Megyei Labdarúgó Szövetség, 3,5 millió forinttal a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat biztosította. A településen azonban nem csak az önkormányzat támogatja a sportéletet, hanem több vállalkozás is.

Népszerű ez a típus

Tasó László államtitkár kifejtette, az utánpótlás nevelés alapfeltétele az, hogy időjárástól függetlenül a legjobb minőségű pályákon tudjanak játszani. – Ez a pálya 40x20 méteres, az edzők és a játékosok is ezt szeretik a legjobb, emellett nem igényel nagy karbantartást. A megyében már több helyen van ilyen pálya. A célunk, hogy ahol igény jelentkezik, ott támogassuk a kezdeményezést. De nem csak a pályaépítést, hanem az öltözők és a lelátók kialakítását, továbbá az utánpótlást nevelő edzők bérét is igyekszünk finanszírozni – hangsúlyozta.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában