Helyi közélet

2017.04.03. 18:06

Ünnepi készülődés a Debreceni Egyetem

Debrecen - Berzselt tojás, pompon csibe, krepp rózsa - közös ajándékkészítéssel hangolódnak a húsvéti ünnepekre az egyetem néprajz szakos hallgatói.

Debrecen - Berzselt tojás, pompon csibe, krepp rózsa - közös ajándékkészítéssel hangolódnak a húsvéti ünnepekre az egyetem néprajz szakos hallgatói.

- Immár 17 éve hagyomány, hogy húsvét és karácsony közeledtével kézműves programokat szervez a Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszéke. Ilyenkor kitárja kapuit az egyetem, hogy az ajándékkészítés örömét másokkal is megoszthassa – hangsúlyozta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, a Néprajzi Tanszék vezetője a rendezvény hétfői megnyitóján.

A Főépület 3. emeleti kerengőjén az érdeklődők idén háromféle tojásfestési technikát: a berzselést, az írókázást és az ecetes marást sajátíthatják el a néprajzos hallgatók segítségével. A kézműves sarokban emellett több apró ajándéktárgyat készíthetnek a vállalkozó kedvű résztvevők: szalvétával díszített dobozt, fonalból készült pompon csibét és krepp papírból tekercselt rózsát.

- Igyekeztünk olyan tevékenységeket kitalálni, amelyek minden korosztály számra érdekesek lehetnek. A hasznos időtöltést pedig egy kis süteménnyel és frissítővel igyekszünk még kellemesebbé tenni a látogatóink számára 10 és 16 óra között – mondta a szervezők nevében Labancz Borbála.

A kétnapos program kedden 13 óra 30 perckor a Derecskei Szivárvány Néptáncegyüttes húsvéti karikázós műsorával egészül ki, 14 óra 30 pertől pedig Füredi Zsuzsanna népi iparművész mutat be írókázós technikákat és motívumokat. A részvétel minden látogató számára ingyenes, de nagy csoportok esetén regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] címen lehet.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában