Helyi közélet

2017.04.04. 15:50

Tisztább, egészségesebb legyen helységük határa

Ebes - Bíznak abban, hogy néhány év múlva már csak egy jelképes gyalogtúra lenne az akciójuk.

Ebes - Bíznak abban, hogy néhány év múlva már csak egy jelképes gyalogtúra lenne az akciójuk.

A település polgárőrsége által szervezett szemétszedő akción vett részt 26 ebesi polgárőr, akikhez két hajdúszoboszlói is csatlakozott. A napokban megtartott határjárást 2009 óta minden évben meghirdeti a figyelő szervezet. Céljuk, hogy szebb és élhetőbb legyen a településük és annak külső környezete.

Közel 80 zsák szemetet szedtek össze a külterületekről. Sajnos a hulladékok nagysága és fajtája miatt nem tudtak minden illegális lerakóhelyet felszámolni, ehhez önkormányzati segítségre lesz szükségünk. Tapasztalták, drasztikusan növekedett a szabadon lévő, illetve nylon zsákba rakott állati tetemek száma, holott azok bejelentése és utána biztonságos elszállítása ingyenes – tájékoztatta a Naplót Sós Barnabás és Balogh László, hozzátéve, hogy örülnénk, ha néhány éven belül olyan felelősségteljesek és környezettudatosak lennénk mindannyian, hogy szemétszedő akciójuk csak egy jelképes gyalogtúra lenne a zöld külterületeken.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában