Helyi közélet

2017.04.12. 18:33

Tavaszi Zsongás, immár harmadjára

Tiszafüred - Az elmúlt években a rendezvénykínálat számos új helyszínnel és programelemmel bővült.

Tiszafüred - Az elmúlt években a rendezvénykínálat számos új helyszínnel és programelemmel bővült.

Ezek kulturális, sport és gasztronómiai események. Húsvét előtt rendezte meg a Tavaszi

Zsongás elnevezésű hagyományosan eseményt. A rendezvény elsődleges célja a helyi gyermekes családoknak, baráti közösségeknek tartalmas kikapcsolódást nyújtani. A szervezők lehetőséget kínálnak a helyi civil közösségek bemutatkozására, továbbá gondoskodnak olyan programelemekről is, amely az átmenő forgalom számára is hívogató lehet.

Népművészettől a körhintáig

Tavaszi Zsongás – már az elnevezésből is lehet sejteni, hogy ilyenkor bizony élettel telik meg Tiszafüred belvárosa. Az idén több százan látogatták a programokat, amelyekre a helyiek mellett a városban pihenő turisták is kíváncsiak voltak, örömmel fogadták a letisztult népies elemeket. A tiszafüredi és meghívott népművészek vásárán túl népi játékudvar, játszóház, állatsimogató, körhinta, húsvéti tojásfestés, tojásírókázás, sonkakóstolás, néptánc bemutató és gyermekszínházi előadások, gyerekkoncertek várták az érdeklődőket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában