Helyi közélet

2017.04.10. 14:42

Szállt a citeraszó, szólt az ének a szélben

Pocsaj - Tizenöt éve annak, hogy Balázs Mihály pocsaji lakos és segítői a citerazene szeretetét kezdték meghonosítani a községben.

Pocsaj - Tizenöt éve annak, hogy Balázs Mihály pocsaji lakos és segítői a citerazene szeretetét kezdték meghonosítani a községben.

Akkor szervezték meg az első találkozót. Az idei jeles esemény április 8-án volt a Sinka Miska vendégházban és az udvaron felállított sátorban. A délelőtti órákban a köszöntők után szakmai megbeszélések, előadások folytak. Jelen volt Széles András, Agárdi Éva – mindketten a népművészet ifjú mesterei – valamint Nemes István, a Vass Lajos Népzenei Szövetség részéről.

Az ebéd után beszélgetés, az együttesek és zenekarok próbái után pedig 3 órakor elkezdődött a gálaműsor, melyre sokan kíváncsiak voltak. A népdalok, a citerazene messzire elhallatszott a hűvös, szeles időben. A zenekarok és énekesek között ott voltak a fiatalok is.

HBN–NKM


A fellépők

Halász Zsigmondné, Babodi Boglárka, Kancel Bíborka, Marczin Mihály, Nagy Zsolt Arnold, Pokorocki Álmos, Szabolcsi Nóra, Tar Csilla Eszter, Széles András, Papp Sándor, Polgári Tiszavirág Citerazenekar, Süveg Citerazenekar, Berettyó Népzenei Együttes, Hajdúsági Népzenei Együttes, Hajdúböszörményi Népzenei Együttes, Kadarcs Népzenei Együttes, Pengető Citerazenekar, Törő Gábor Hagyományőrző Egyesület, Ladányi Betyárok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában