Helyi közélet

2017.04.15. 12:46

Operett és nóta „házasítása”

Debrecen - Operetteket adnak elő, hangzásra mégis közel a nótákhoz…

Debrecen - Operetteket adnak elő, hangzásra mégis közel a nótákhoz…

Magyar nóták és pörgős, mulatós operettek teremtenek felejthetetlen hangulatot jövő héten vasárnap délután a Lovardában, ahol hét énekes várja a közönséget a Nóta nélkül mit ér ez az élet című gálán.

Sárközi Béla és cigányzenekara ezúttal Somogyi Erikát, Csala Juditot, Éliás Tibort, Bozsó Józsefet, Teremi Trixit, Benkóczy Zoltánt és Keményné Macz Irént kíséri a Kassai úti rendezvényközpontban, a város legnépszerűbb, mindig teltházas, kilenc éve folyamatos műsorsorozatának következő alkalmán.

„Az operettirodalom legnagyobb szerzőitől éneklünk majd dalokat; Strauss, Offenbach, Kálmán Imre művei éppúgy műsoron lesznek, mint Szirmai Albert Mágnás Miskája. Az a tapasztalat, hogy a közönség nagyon szereti ezeket a számokat, ráadásul el is várja, hogy előadjuk őket. Természetesen a populáris művek mellé belecsempészünk majd egy-két, általunk nagyon kedvelt operett számot is” – tekintett a jövő vasárnapi programba Bozsó József, akit színészként, rendezőként és koreográfusként is ismerhet a közönség operetténekesi művészete mellett.

Úri-muri

Mivel az operettek jeleneteiben a szereplők rengeteget mulatnak a dzsentrik időszakának úri-muri életérzését bemutatva, az április 23-i, Lovarda-beli gálából ez sem fog hiányozni.

„Sárközi Bélának és cigányzenekarának köszönhetően a mulatós irányába fogjuk elvinni a darabokat, habár operetteket adunk elő, hangzásra mégis közel leszünk a nótákhoz” – árulta el lapunknak Bozsó József.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában