Helyi közélet

2017.04.27. 07:43

Irodaházat húzhatnak fel a debreceni belvárosban

Debrecen - Eladná a debreceni önkormányzat a Barna utca 23. szám alatti egykori bölcsődét.

Debrecen - Eladná a debreceni önkormányzat a Barna utca 23. szám alatti egykori bölcsődét.

Irodaház épülhetne a belvárosban, a Barna utca 23. szám alatt található, évek óta üresen álló és mostanra alaposan lepusztult bölcsőde helyére. A csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztés értelmében az értékesítésre vonatkozó pályázat kiírása előtt a 4050 négyzetméteres telket egyesítenék az egyik szomszédos, ugyancsak a helyhatóság tulajdonában álló, 1031 négyzetméteres beépítetlen területtel.

Fotó: Molnár Péter

Az így kialakuló, három utcára nyíló ingatlan a szabályozási terv előírásai szerint úgynevezett „zártsorú” módban, 8,5-12,5 méteres magassággal lenne beépíthető. Szakértők az ingatlan értékét 250 millió forintban, a bontási költséget 14 millió forintban határozták meg. A bontási költséggel csökkentett forgalmi értéket így 235 millió forintban állapítanák meg. A vevőtől a város azt akarja kérni, vállaljon kötelezettséget arra, hogy a telken az adásvételi szerződés hatálybalépését követő három éven belül irodaházat épít.

HBN–OCs


A szolgáltatónak 2,4 milliárd forint kompenzációra lenne szüksége; ennek döntő részét az államtól várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában