Helyi közélet

2017.04.04. 18:37

Időjárás-jelentés - 2017. április 4.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Az Atlanti-óceántól a Benelux államokon át egészen az Ural előteréig anticiklon húzódik. Területén erősebben felhős és derült, napos területek egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor többközéppontú ciklon és frontjai alakítják Észak-Európa időjárását. Arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, a Skandináv-félsziget északi tájain helyenként havazás is előfordul. A mediterrán térségben is sekély ciklon található, itt a napsütés mellett erőteljes a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén többnyire -3 és +8, délebbre általában 11 és 20 fok között változik. A legmelegebb a Kárpát-medence térségében és a Földközi-tenger nyugati medencéjében van, ahol a délutáni órákra 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett mediterrán ciklon határozza meg, záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Gyakran lesz erősen felhős az ég, szerdán csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon többfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként meg is erősödik az északi, északnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 19 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában