Helyi közélet

2017.04.23. 14:01

Három tantárgycsoportban vetélkedtek

Debrecen - A Suliszervíz Pedagógiai Intézet által szervezett „Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek 2016/2017” Országos Döntőjének társszervezőként a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott helyet, a Debreceni Szakképzési Centrum támogatásával.

Debrecen - A Suliszervíz Pedagógiai Intézet által szervezett „Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek 2016/2017” Országos Döntőjének társszervezőként a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott helyet, a Debreceni Szakképzési Centrum támogatásával.

A versenyt Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum Főigazgatója nyitotta meg, Komolay Szabolcs Debrecen Megyei Jogú Város Alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket, felkészítő tanáraikat és a szervezőket. Kiemelte a verseny üzenetét: „a szakképzésbe való bekapcsolódás mellett tér van a közismereti műveltség megszerzésére és fejlesztésére”.

A Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai műsorának elhangzása után Kónyáné Tóth Mária a Suliszervíz Pedagógiai Intézet Igazgatója ismertette a verseny menetét.

10:00 órakor vette kezdetét a 3 tantárgycsoportban zajló verseny.

A reál tantárgycsoport versenyzői kísérleti, gyakorlati és online írásbeli feladatokat oldottak meg.

A humán tantárgycsoport versenyzői online írásbeli és szóbeli feladatok megoldásában versenyeztek.

A komplex tantárgycsoport 3 fős csapatai prezentációs és online feladatok megoldásával teljesítették a verseny követelményeit.

Miközben a tanulók versenyeztek felkészítő tanáraik és kísérőik a szakmai program keretében előadásokat hallgathattak meg.

Ekler Gergely az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Ügyvezetője előadást tartott „Tehetséggondozó programok a szakképzésben” címmel.

Dr. Polonkai Mária egyetemi docens a Magyar Tehetséggondozó Társaság Alelnöke előadásában a szakképzésben zajló tehetséggondozás legújabb eredményeit mutatta be.

Tirpák Zsolt a Debreceni Szakképzési Centrum Főigazgatója a „Debreceni Szakképzési Centrum a gazdaság szolgálatában” című előadásában ismertette azt a fontos és harmonikus együttműködést, amely a Debreceni Szakképzési Centrum és tagintézményei, illetve Debrecen város gazdasági szereplői között alakult ki az elmúlt időszakban.

Nagyné Oláh Katalin a házigazda intézmény, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Igazgatója pedig bemutatta az érdeklődők számára a versenyt vendégül látó intézményt.

A 14:00 órakor véget ért verseny eredményei.

Reál tantárgycsoport versenyének győztese Németh Milán Péter a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskolájának tanulója.

Humán tantárgycsoport I. helyezettje Simon Krisztián a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja.

Komplex tantárgycsoport versenyét a gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolája tanulóinak csapata nyerte.

Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében Tasi Sándor a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Alelnöke, és Dr. Polonkai Mária, illetve az egyes versenybizottságok képviselői méltatták a versenyt, kiemelték a tanulók felkészültségét, a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, hangsúlyozták, hogy milyen nagy jelentőséggel bír minden diák számára a közismereti tárgyak elsajátítása, hiszen azok alkotják műveltségünk alapját, ami nemzetünk összetartó ereje, magyarságunk kifejezője.

A Suliszervíz Pedagógiai Intézet nevében Kónyáné Tóth Mária, Molnár Csaba és Szalay Sándor adták át a díjakat.

Az „Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek 2016/2017” verseny teljes eredményét a Suliszervíz Pedagógiai Intézet honlapján tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában