Helyi közélet

2017.04.30. 10:05

Hajdúböszörményben alvó, Derecskén tolató sofőr okozott balesetet

Hajdú-Bihar - Egy gyalogos és egy kerékpáros asszony szenvedett súlyos sérüléseket.

Hajdú-Bihar - Egy gyalogos és egy kerékpáros asszony szenvedett súlyos sérüléseket.

Egy személygépkocsi 27 éves vezetője 2017. április 29-én 9 óra 33 perckor Derecske, Köztársaság úti parkolóból hátramenetet végzett. A férfi a manőver során – figyelmetlenségből – járműve hátuljával nekiütközött egy ott elhaladó kerékpárosnak, aki elesett. A baleset következtében a kerékpárral közlekedő 60 éves helyi nő az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

Derecskén egy tolató sofőr gázolt el egy kerékpárost. Fotó: police.hu

Hajdúböszörmény, Vértanú utcán közlekedett 2017. április 29-én 10 óra 45 perc körül egy 27 éves férfi Opel típusú személygépkocsijával a Bethlen Gábor utca felől a Fazekas Gábor körút irányába. A gépjárművezető haladása során áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd felhajtott a járdára, ahol elütött egy gyalogost. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 80 éves asszony súlyos sérülést szenvedett. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset pontos körülményeit, de az elsődleges adatok szerint a sofőr elaludhatott vezetés közben.

Hajdúböszörményben egy volán mögött elalvó sofőr okozott balesetet. Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy körültekintően, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, vezessenek kipihenten, ügyeljenek a sebesség helyes megválasztására és minden esetben használják a biztonsági övet!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában