Helyi közélet

2017.04.26. 12:40

Függöny le?

<em>A most készülő törvények szerint az alsózsugalypusztai ötéves LOL zenekar hegedűse, „Barbi” is lehetne színházigazgató. Sarkít nyilván a bennem dolgozó düh. De ha lecsitítom, akkor is nehéz felfogni, hogy a Jordán Tamást és támogatóit alázó nemdöntés után még könnyítenek is a direktori pályázatok feltételein</em>. Horváth Borbála írása.

A most készülő törvények szerint az alsózsugalypusztai ötéves LOL zenekar hegedűse, „Barbi” is lehetne színházigazgató. Sarkít nyilván a bennem dolgozó düh. De ha lecsitítom, akkor is nehéz felfogni, hogy a Jordán Tamást és támogatóit alázó nemdöntés után még könnyítenek is a direktori pályázatok feltételein. Horváth Borbála írása.

Hoppál Péter államtitkár, aki tárcájával együtt felelős (!) a kultúráért, azt javasolja, hogy öt év vezetői tapasztalat helyett legyen elég három, vagy kiválthatja öt év előadó-művészeti szervezetben eltöltött szakmai tapasztalat. A szabályokat ráadásul törvény helyett a könnyebben módosítható kormányrendeletben határoznák meg.

„A színház erős, mindent túlél, háborút, cenzúrát, pénzhiányt” – mondta Isabelle Huppert a színházi világnapra szánt üzenetében. De vajon túléli-e a 74 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának hivatástudata, színházba vetett hite, hogy az általa tíz éve alapított teátrumot a szakma nagy része és kétezer főnyi helyi tüntető támogatása ellenére sem építheti tovább? Ha így lesz, mit mond majd ezután egykori tanítványainak vagy a jövőben tőle tanulni vágyóknak a színház szabadsága kapcsán?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában