Helyi közélet

2017.04.08. 15:23

A nap receptje: csokoládépiramis

Debrecen, Mérk, Miskolc, Nyíregyháza - Az egész a piskótatésztán áll vagy bukik, szinte már borítékolható a siker, ha azt el tudjuk találni.

Debrecen, Mérk, Miskolc, Nyíregyháza - Az egész a piskótatésztán áll vagy bukik, szinte már borítékolható a siker, ha azt el tudjuk találni.

Hozzávalók:

A piskótatésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • A krémhez:

  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg kakaópor
  • 35 dkg vaj
  • A sütemény aljához:

    3 tojásos piskótalap:

  • 3 tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • A bevonáshoz

  • 20 dkg ét tortabevonó
  • Elkészítés:

    Piskótát készítünk, majd hosszában négy egyenlő részre vágjuk. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk. Hozzákeverjük a kakaót, majd amikor sima, bársonyos a krém, és még meleg, hozzáadjuk a vaj harmadát. A maradék vajat habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a csokis keveréket, majd összedolgozzuk, amíg teljesen egyneművé válik. A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, majd kívülről is bekenjük. Átlósan elvágjuk a sütit, majd összefordítjuk, hogy egy piramis alakot adjon ki. A maradék krémmel bekenjük a külső részét, leöntjük az olvasztott tortabevonóval.

    - Oláh Lászlóné, Mérk -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában