2017.04.08. 15:23
A nap receptje: csokoládépiramis
Debrecen, Mérk, Miskolc, Nyíregyháza - Az egész a piskótatésztán áll vagy bukik, szinte már borítékolható a siker, ha azt el tudjuk találni.
Debrecen, Mérk, Miskolc, Nyíregyháza - Az egész a piskótatésztán áll vagy bukik, szinte már borítékolható a siker, ha azt el tudjuk találni.
Hozzávalók:
A piskótatésztához:
A krémhez:
A sütemény aljához:
3 tojásos piskótalap:
A bevonáshoz
Elkészítés:
Piskótát készítünk, majd hosszában négy egyenlő részre vágjuk. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk. Hozzákeverjük a kakaót, majd amikor sima, bársonyos a krém, és még meleg, hozzáadjuk a vaj harmadát. A maradék vajat habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a csokis keveréket, majd összedolgozzuk, amíg teljesen egyneművé válik. A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, majd kívülről is bekenjük. Átlósan elvágjuk a sütit, majd összefordítjuk, hogy egy piramis alakot adjon ki. A maradék krémmel bekenjük a külső részét, leöntjük az olvasztott tortabevonóval.
- Oláh Lászlóné, Mérk -