Helyi közélet

2017.03.28. 11:33

Utolérte a karma (meg a rendőrök) a bőröndtolvajt Debrecenben

Debrecen - A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást a fiatal férfi ellen, aki a gyanú szerint ellopott egy bőröndöt a Hortobágy utcában.

Debrecen - A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást a fiatal férfi ellen, aki a gyanú szerint ellopott egy bőröndöt a Hortobágy utcában.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 21 éves B. Józseffel szemben.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre március 5-én este fél 10 körül arról, hogy Debrecenben, a Hortobágy utcában séta közben egy férfi odalépett hozzá, majd szó nélkül kirántotta a bőröndöt a kezéből és elfutott. A helyszínre érkező rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely során megállapították, hogy a közelben történt még egy hasonló bűncselekmény, azonban az elkövető akkor nem tudta ellopni a táskát, mivel a sértett kiabált, így a férfi inkább elmenekült.

A rendőrök a sértettek által megadott személyleírás alapján – egy közeli utcában – rövid időn belül azonosították és elfogták a 21 éves férfit. A járőrök B. Józsefet előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A debreceni lakos beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a bőröndből készpénzt, egy órát és egy fülhallgatót vett ki, amit a rendőrök lefoglaltak és visszaadtak a sértettnek. A Debreceni Járásbíróság 2017. március 8-án elrendelte a férfi házi őrizetét.

A rendőrség a vele szemben folytatott nyomást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában