Helyi közélet

2017.03.30. 09:15

Majdnem odalett két fiatal élete egy tűzhelyen felejtett fazék miatt Debrecenben

Debrecen - A debreceni rendőrök segítettek két férfin, akik nem tudtak kijutni füsttel telítődött lakásukból.

Debrecen - A debreceni rendőrök segítettek két férfin, akik nem tudtak kijutni füsttel telítődött lakásukból.

Egy nő tett bejelentést az esetről csütörtök hajnali 2 óra körül arról, hogy egy debreceni, Füredi úti társasház földszinti lakásába a szellőzőn keresztül füst szivárog, amely feltételezhetően egy első emeleti lakásból áradhat. A helyszínre érkező járőrök már a lépcsőházban tapasztalták a füstöt, ezért az első emeleten lakókhoz becsengettek és lakossági védelmi intézkedés keretein belül lekísérték őket az udvarra. Az egyik lakás ajtaját – amelyen keresztül a füst szivárgott – a rendőrök többszöri felszólítására senki sem nyitotta ki. Mivel az egyenruhások megtudták, hogy két fiatal tartózkodik a lakásban, berúgták az ajtót és bementek. A sűrű füsttel teli szobában a járőrök megláttak egy fiatal férfit, aki már rosszul volt és nem találta a kiutat, ezért kivitték a friss levegőre. A 27 éves férfi elmondta, hogy barátja még mindig bent alszik az egyik szobában. A rendőrök visszamentek, majd a hálószobában megtalálták az ott alvó 22 éves fiút, akit kivittek és a társasház udvarán biztonságba helyeztek. A katasztrófavédelem munkatársai megtették a további helyszíni intézkedéseket.

Adataink szerint a konyhában a két férfi a bekapcsolt tűzhelyen felejtett egy fazekat. A mentőszolgálat munkatársai a két lakót kórházba vitték a további orvosi ellátásuk érdekében.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában