Helyi közélet

2017.03.08. 17:06

Időjárás-jelentés - 2017. március 8.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Északkelet- és Délnyugat-Európa fölött is anticiklon található. Azokon a tájakon erősen felhős és derült területek váltakoznak, Franciaországból szitálásról, az Alpokból havazásról érkezik jelentés. Európa többi részének időjárását ciklonok határozzák meg. A Brit-szigeteken egy több középpontú ciklon frontrendszere okoz borult, szeles, csapadékos időt. A Skandináv-félsziget déli részénél lévő ciklon hatására a Baltikumban havazik, a déli alacsonynyomás pedig Görögország partvidéke mentén okoz esőt, záporesőt. Nyárias a hőmérséklet Dél-Spanyolországban, ahol a délutáni órákra már 27, 28 fokra is felmelegszik a levegő. A leghidegebb - az ilyenkor megszokott módon - továbbra is Észak-Európában van, ahol -1 és -8 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A már említett nyugatra lévő anticiklon peremén a Kárpát-medence fölé egyre nedvesebb léghullámok érkeznek, csütörtökön gyenge hidegfront is elér minket.

Várható időjárás csütörtök estig

Az éjszaka második felétől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csütörtökön napközben átmenetileg ismét lehetnek kevésbé felhős időszakok. Hajnalban északnyugaton, napközben főként az északi területeken fordulhat elő eső, zápor. Az északi szél estére mérséklődik, majd csütörtökön a nyugati, északnyugati szél északon és a keleti határ közelében megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 13 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában