Helyi közélet

2017.03.31. 15:28

Futófesztivál kavarja meg a nagyerdei közlekedést

Debrecen - A hétvégén rendezik meg az V. Rotary Futófesztivált a Nagyerdőn, mely érinti az autóbusz- és villamosközlekedést is.

Debrecen - A hétvégén rendezik meg az V. Rotary Futófesztivált a Nagyerdőn, mely érinti az autóbusz- és villamosközlekedést is.

Az VII. Rotary Futófesztivál zavartalan lebonyolítása érdekében 2017. április 2-án, vasárnap 9 óra 30 perctől várhatóan 17 óra 30 percig három ütemben lesz közlekedési rend változás a Nagyerdőn, mely szakaszosan érinti a 10/10A/10Y-os, 12-es, 13-as, 16-os 22-es, 23Y-os, 24-es autóbuszok, valamint az 1-es villamos közlekedését - hívja fel a figyelmet közleményében a DVK.

A részletes terelőútvonalak:

I. ütem: 9 óra 15 perc és várhatóan 10 óra között

A szervezők lezárják a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre út közötti szakaszát.

22-es autóbusz

eredeti útvonal – Klinikák (visszafordul) – Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, Főkapu – eredeti útvonal

Az útvonalváltozás miatt megállóhely nem marad ki.

érintett járat: a Vincellér utcától 9:25-kor induló autóbusz

24-es autóbusz

eredeti útvonal – Köztemető, Főkapu – Benczúr Gyula utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – Klinikák (visszafordul) – eredeti útvonal

Az útvonalváltozás miatt megállóhely nem marad ki.

érintett járat: a Vincellér utcától 9:00-kor és 9:30-kor induló autóbusz

II. ütem: 10 óra 30 perc és várhatóan 11 óra 30 perc között

A szervezők lezárják a teljes Nagyerdei körutat, valamint a Hadházi út Nagyerdei körúttal bezárt szakaszát.

10-es autóbusz

IT Services Hungary Kft. felé: eredeti útvonal – Egyetem sugárút – Egyetem tér – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út – Gyógyszergyár – Pallagi út – Móricz Zsigmond körút – eredeti útvonal

Az útvonal változás miatt az autóbuszok nem érintik az Egyetem, Klinikák és Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyeket, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Nagyállomástól 10:20-kor és 10:50-kor induló autóbusz

Nagyállomás felé: eredeti útvonal – Pallagi út – Gyógyszergyár – Pallagi út – Móricz Zsigmond körút – Dóczy József utca – eredeti útvonal

Az útvonal változás miatt az autóbuszok nem érintik az Egyetem, Klinikák, Szociális Otthon, valamint Pallagi út elnevezésű megállóhelyeket, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: az IT Services Hungary Kft.-től 10:25-kor és 10:50-kor induló autóbusz

12-es autóbusz

Auguszta felé: eredeti útvonal – Bolyai utca – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út – Gyógyszergyár – Pallagi út – Móricz Zsigmond körút – Auguszta

Az útvonal változás miatt az autóbuszok nem érintik az Egyetem, Klinikák, Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyeket, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Vincellér utcától 10:16-kor, 10:46-kor, 11:16-kor induló autóbusz

22-es autóbusz

eredeti útvonal – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca – visszafele a járatok ugyanezen az útvonalon, de 24-es jelzéssel közlekednek.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

23Y-os autóbusz

Vámospércsi út felé: eredeti útvonal – Dóczy József utca – Egyetem tér – Egyetem sugárút – Füredi út – Hadházi út – Zákány utca – eredeti útvonal

Az útvonal változás miatt az autóbuszok nem érintik a Besze János utca, valamint a Hadházi út 92. elnevezésű megállóhelyeket, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Doberdó utcától 10:25-kor induló autóbusz

Doberdó utca felé: eredeti útvonal – Baksay Sándor utca – Hadházi út – Füredi út – Egyetem sugárút – Egyetem tér – Dóczy Jószef utca – eredeti útvonal

Az útvonal változás miatt az autóbuszok nem érintik a Besze János utca, valamint a Kardos utca elnevezésű megállóhelyeket, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Vámospércsi úttól 10:50-kor induló autóbusz

24-es autóbusz

eredeti útvonal – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu – visszafele ugyanezen az útvonalon, de 22-es jelzéssel közlekednek.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

III. ütem: 11 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között

A Nagyerdei körút teljes útvonalán egyirányú közlekedési rend lesz érvényben a Klinikáktól az Egyetem tér irányába.

10/10A jelzésű autóbusz

IT Servises Hungary Kft. irányába: Egyetem sugárút – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út – Nagyerdei körút – Dóczy József utca – eredeti útvonal

Az autóbuszok az Egyetem és a Móricz Zsigmond út elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Nagyállomástól 11:20 és 17:00 között induló autóbuszok

10Y-os autóbusz

IT Services Hungary Kft. irányába: Egyetem sugárút – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – Gyógyszergyár – Pallagi út – Nagyerdei körút – Dóczy József utca – eredeti útvonal

Az autóbuszok az Egyetem és a Móricz Zsigmond út elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Nagyállomástól 13:05-kor és 14:00-kor induló autóbusz

12-es autóbusz

Mindkét irányba: eredeti útvonal – Bolyai utca – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út –

Gyógyszergyár – Pallagi út – Nagyerdei körút – Bolyai utca – eredeti útvonal

Az autóbuszok az Egyetem, a Móricz Zsigmond út és az Egyetemi Sporttelep elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Vincellér utcától 10:12 és 16:42 között induló autóbuszok

13-as autóbusz

Pallagi út irányába: Egyetem sugárút – Dóczy József utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – eredeti útvonal

Az autóbuszok az Egyetem, a Klinikák és a Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Segner tértől 11:30 és 17:00 között induló autóbuszok

16-os autóbusz

Nagyállomás irányába: eredeti útvonal – Nagyerdei körút – Hadházi út – eredeti útvonal

Az útvonalváltozás miatt megállóhely nem marad ki.

érintett járat: a Gyógyszergyártól 13:10-kor induló autóbusz

22-es autóbusz

eredeti útvonal – Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond út – Pallagi út – Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu – eredeti útvonal

Az autóbuszok az Egyetemi Sporttelep, a Dóczy József utca és az Egyetem elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon az Sportkollégium, Auguszta, Pallagi út, valamint Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyeken megállnak.

23Y-os autóbusz

Doberdó utca irányába: eredeti útvonal - Baksay Sándor utca – Hadházi út – Nagyerdei körút – Egyetem tér – eredeti útvonal

Az autóbuszok az Oláh Gábor utca és a Kardos utca megállóhelyeket nem érintik, de a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

érintett járat: a Vámospércsi úttól 10:40 és 17:00 között induló autóbuszok

1-es villamos közlekedése

A futóverseny ideje alatt az 1-es villamos 10 óra 50 perc és 17 óra 30 perc között két szakaszban közlekednek:

  • Nagyállomás – Nagyerdei körút – Nagyállomás
  • Klinikák – Medgyessy sétány – Klinikák
  • A forgalomkorlátozás ideje alatt a villamosok az Aquaticum elnevezésű megállóhelyet nem érintik.

    A Nagyállomásról 10:14-kor induló villamos még a teljes vonalon végig közlekedik, ezt követően pedig a 17:20-kor induló villamos közlekedik ismét menetrend szerint.

    Az érvényben lévő forgalomkorlátozás ideje alatt járataink közlekedésében néhány perces késés várható.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában