Helyi közélet

2017.03.22. 13:06

Függőleges világkép

<em>Vihar a biliben, illetve ez esetben egy pohár sörben – de ez nem az összegzése, hanem a kiindulópontja a kormányzat legújabb agymenésének.Történt, hogy az erdélyi Igazi Csíki Sört gyártó cég védjegyvitába keveredett a Heinekennel, és vesztett. </em>Szőke Tímea írása.<em> </em>

Vihar a biliben, illetve ez esetben egy pohár sörben – de ez nem az összegzése, hanem a kiindulópontja a kormányzat legújabb agymenésének.Történt, hogy az erdélyi Igazi Csíki Sört gyártó cég védjegyvitába keveredett a Heinekennel, és vesztett. Szőke Tímea írása. 

Lázár János (és még sokan mások, de ők nincsenek döntési pozícióban) remek alkalmat látott újabb front megnyitására, hiszen a gonosz multi bántja a székelyeket.Eltekintve attól, hogy egy kormánynak semmi köze két cég piaci vitájához, ha valóban segíteni szeretnének az Igazi Csíki Sör gyártójának, fű alatt egy rakat dörzsölt jogászt kellene küldeniük neki, a további pereskedésekhez. A tanulság azonban az, hogy pártunk és kormányunk csak az erőt, az alá-fölé rendeltséget tudja értelmezni. Olvasatában a román bíróságon nem szemben álló felek érvei és ellenérvei küzdöttek, ehelyett mindössze a nagyobbik szereplő lenyomta a kisebbiket. Az itthon készülő törvénytervezet szintén az erőről szól: majd hatalmi pozícióból jól odalépünk a multinak, tudja, hol a helye. (Meg mellesleg mindenki, aki még partnernek, tárgyalófélnek, más hasonlónak hiszi magát.) Ha a Heineken logójában pandamaci lenne, arra is találnánk kifogást, a vörös csillag csak kapóra jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában