Helyi közélet

2017.03.20. 19:31

Éremesővel folytatták a debreceni táncosok

Debrecen, Soroksár - A fantasy és modern kategóriában jól szerepeltek az Attitude Táncegyüttes „idősebb” tagjai.

Debrecen, Soroksár - A fantasy és modern kategóriában jól szerepeltek az Attitude Táncegyüttes „idősebb” tagjai.

Mint arról beszámoltunk, Soroksáron rendezték meg a hétvégén a Modern Táncok Magyarországi Szövetségének versenyét a Tavaszi Kupáért, melyen a Attitude Táncegyüttes legfiatalabb versenyzői – kissé érdemtelenül – nagyon kevés elismerést kaptak a bíráktól. A 23 mini, illetve gyerekversenyző szombat délelőtt a dance show kategóriában mindössze a formációban, illetve Égerházi Réka és Földing Orsolya révén a mini duóban állhatott a dobogó harmadik fokára.

A délután folytatódó versenyben, majd másnap azonban már sikerült meggyőzniük az idősebb korosztályok debreceni versenyzőinek a zsűrit remek felkészültségükről, bőven jutott a kupákból az Attitude táncosainak is.

Szombaton első helyen végzett az ifi szóló kategóriában Gaál Zsófia, míg a felnőttek duójában a Tóth Andrea - Birinyi Rebeka páros a második, Zombori Szimóna Markó Petrával a harmadik helyen végzett.

A vasárnapi versenyek még több sikert hoztak a debrecenieknek. A fantasy kategóriában az élen végzett a Kéri Szonja - Szabó Luca serdülő duó, és ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott fel Földing Csaba az ifi modern szóló kategóriában. Mögötte Varga Kitti és Gaál Zsófia végzett a második és harmadik helyen.

Varga Kitti és Gaál Zsófia | Fotó: Égerházi Péter, archív

Ezüstérmes pozíció ért el a fantasy kategóriában gyerek duóban Dankó Orsolya Vass Petrával, Oláh Fanni junior szólóban, Gaál Zsófia és Varga Kitti ifi duóban, valamint az ifi csoport. Harmadik lett gyerek duóban Néző Szonja és Urbán Blanka, valamint serdülő szólóban Kéri Szonja és junior duóban Oláh Fanni Gellért Sárával. Egy-egy negyedik hely jutott serdülő szólóban Szabó Lucának, valamint a Ménes Emese - Juhász Anna junior duónak.

A modern serdülő B kategóriában Juhász Anna második, az Oláh Fanni - Gellért Sára junior duó, valamint a junior B kategóriában Timmer Gréta és Kovács Lili a harmadik helyen végzett.

HBN-ÉP


Jelentős létszámmal képviseltette magát a debreceni Attitude Táncegyüttes szombaton a soroksári sportcsarnokban a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetsége soroksári versenyén, a Tavaszi Kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában