Helyi közélet

2017.03.01. 11:00

Besurranó tolvajt fogtak Debrecenben

Debrecen, Hajdúsámson - Nyitott ajtókon keresztül jutott be hajdú-bihari házakba az a besurranó, akit kedden állítottak elő a rendőrök Debrecenben.

Debrecen, Hajdúsámson - Nyitott ajtókon keresztül jutott be hajdú-bihari házakba az a besurranó, akit kedden állítottak elő a rendőrök Debrecenben.

Fél 10 körül állítottak meg az egyenruhások egy személyautót a Böszörményi úton, majd igazoltatták a vezetőt és két utasát. A gépjárműben utazó B. István a gyanú szerint több családi házba is besurrant, ezért elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A 48 éves debreceni lakos a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsítottat a helyszíneken, Debrecenben és Hajdúsámsonban is kihallgatták, amely során megmutatta azt a 12 családi házat, ahová főleg az éjszakai órákban, a nyitva hagyott bejárati ajtókon keresztül hatolt be, majd a szobákban értékek után kutatott. B. István az ingatlanokból főleg készpénzt, laptopot, ékszereket és karórát tulajdonított el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai a hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében:

  • Amennyiben szabadidejüket otthon töltik, akkor sem árt az óvatosság! Ha a lakásban tartózkodnak, napközben és éjszaka is zárják be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észreveszik a hívatlan látogatót! Miközben a szobában tévéznek, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeket. A zsákmány ilyenkor többnyire táska személyes iratokkal, készpénzzel. Az anyagi veszteségen túl ilyenkor az okmányok pótlása csak fokozza a kár nagyságát és bosszúságot okoz.
  • Ha csak rövid időre hagyják el a lakást, vendéget kísérnek ki, vagy éppen egy ismerőssel váltanak pár szót, akkor is mindig zárják be az ajtót!
  • A szellőztetéssel is legyenek óvatosak! Ne hagyják kitárva földszinti lakásuk ablakait, ha nem tartózkodnak a szobában! Elég egy pillanat, a tolvaj már bent is van a szobában és viszi, amit értékesnek talál. Ugyanez igaz a függőfolyosóra nyíló ablakok esetében is.
  • Aki kertes házban lakik, ne felejtse el, elképzelhető, hogy a kerti munka hevében fel sem tűnik a rossz szándékú látogató érkezése! Amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy esetleg csak kint pihennek, a nyitva hagyott kapun, ajtón keresztül a tettes gond nélkül bejuthat a lakásba és észrevétlenül távozhat az értékekkel együtt.
  • - police.hu -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában