2017.03.07. 11:53
A nap receptje: diós tészta aszalt szilvás pulykával
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Meg fog lepődni, mennyire jól passzol egymáshoz a hagyományosan külön-külön fogyasztandó két étel.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Meg fog lepődni, mennyire jól passzol egymáshoz a hagyományosan külön-külön fogyasztandó két étel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A rétestésztát kinyújtjuk, majd megtöltjük a diós tésztával, feltekerjük. Tojássárgával lekenve megsütjük. A pulykamellet kinyitjuk, kiklopfoljuk, majd borban áztatott aszalt szilvával töltjük, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük és kötözzük. Olajat hevítünk, és hirtelen körbesütjük a tekercset, majd alacsony hőfokon sütőben készre sütjük. A visszamaradt zsiradékhoz apróra vágott vöröshagymát pirítunk. Ha lepirult, akkor paradicsompürével pirítjuk tovább, majd felöntjük a félretett vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, vajat adunk hozzá. A végén hozzáadjuk az egy gerezd fokhagymát is lereszelve.
- Kiss Ferenc, Debrecen -