Helyi közélet

2017.02.09. 09:04

Víz a Csermely utcában

Debrecen - Rövid távon a víz elvezetése, hosszabb távon az aszfaltozás lenne a megoldás.

Debrecen - Rövid távon a víz elvezetése, hosszabb távon az aszfaltozás lenne a megoldás.

Elborította a sár a hóolvadás és a sok eső után a Tégláskertben található Csermely utcát. Így nehéz átgázolni egyik oldalból a másikba. Az egyik ott lakó, Tóthné Sági Judit szerint erre leginkább egy csónak lenne alkalmas ezekben a napokban. A probléma megoldását hosszú évek óta ígérgetik, de a mai napig nem történt meg – állította a panaszos.

Szabó Gyula (Fidesz-KDNP), a környék önkormányzati képviselője úgy reagált, hogy nem könnyű megoldani a mindössze 50 méter hosszú utca gondját, mert zárt vízelvezető rendszer még nincs arrafelé. Így rövid távon inkább csak valamilyen szikkasztó kialakítása jöhetne szóba – vélte.

Aszfaltozni kellene

– A Csermely utca burkolt is, meg nem is. Annak idején, amikor meghosszabbítottuk a mostani 42-es, 47-es busz vonalát, a Tégláskert utca egy részén elhelyezett nagy betonlapokat felajánlottuk a Csermely utcaiaknak, amit ők elfogadtak. Ezek egy része azonban azóta lesüllyedt, elmozdult, így egyenetlenné vált a felület, vagyis azt is rendezni kellene – ismertette.

A képviselő elmondta: a problémák megoldása érdekében a Csermely utca lakóinak önerős útépítésre kellene jelentkezniük az önkormányzatnál. Az aszfaltozás kapcsán ugyanis a vízelvezetést is kötelező rendezni. Azt azonban tudniuk kell az ott lakóknak, hogy a környéken több, lényegesen nagyobb utca ezt már megette, ők előnyt élveznek – tette hozzá Szabó Gyula.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában