Helyi közélet

2017.02.17. 10:00

Tehetséggondozó konferenciát tartanak Debrecenben

Debrecen - Nyolc szekcióban 3 intézmény 70 hallgatója tart előadást a Debreceni Egyetem InterTalent UNIDEB tehetséggondozó konferenciáján, melyhez ebben az évben egy 1956-os előadás-sorozattal csatlakozik a Praetor Szakkollégium.

Debrecen - Nyolc szekcióban 3 intézmény 70 hallgatója tart előadást a Debreceni Egyetem InterTalent UNIDEB tehetséggondozó konferenciáján, melyhez ebben az évben egy 1956-os előadás-sorozattal csatlakozik a Praetor Szakkollégium.

Nyolc szekcióban 3 intézmény 70 hallgatója tart előadást a Debreceni Egyetem InterTalent UNIDEB tehetséggondozó konferenciáján, melyhez ebben az évben egy 1956-os előadás-sorozattal csatlakozik a Praetor Szakkollégium.

- Számunkra mindig kiemelt feladatnak számít a tehetséggondozás, ezért működik évtizedek óta sikeresen a DETEP – a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja –, ami az alap-, a mester- és a doktori képzés során támogatja a kiemelkedően teljesítő hallgatókat. A konferencia számukra biztosít lehetőséget a szakmai eredmények bemutatására már a képzés ideje alatt – mondta az unideb.hu portálnak Varga Zsolt, az egyetem tudományos igazgatója.

A február 23-24-i kétnapos eseményen valamennyi tudományterületet érintő 8 szekcióban – köztük két angol nyelvűben és az 56-os eseményeket feldolgozó témakörben – 3 intézmény 70 hallgatója mutatkozik be előadásával. A konferencia résztvevői a Debreceni Egyetem mellett az Ungvári Egyetemről és a Károli Gáspár Református Egyetemről érkeznek az eseményre.

- A rendezvény idén is nemzetközi jellegű, nem csak a résztvevőket, hanem a zsűri tagjait tekintve: a bíráló testületben helyet foglal – többek között – a Debreceni Egyetem Ájurvéda Tanszékének indiai vendégprofesszora, Asmita Wele, emellett bemutatkoznak a nálunk tanuló külföldi diákok, akik a szeptemberben indult TALENTUD program, a DETEP angol megfelelőjének résztvevői – tájékoztatott a rendezvény fő szervezője, Mándy Zsuzsa.

A konferencia legeredményesebb résztvevői oklevélben és a sikeres részvételre emlékeztető plakettben részesülnek. Az elhangzó előadások anyagát a rendezvényt követően online teszik közzé az egyetem honlapján a szervezők. A konferencia megrendezését a Debreceni Egyetem a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósítja meg. A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában