Helyi közélet

2017.02.14. 09:46

Mostantól csökkennek az állampapírok kamatai

Debrecen - Kockázatvállalás nélkül már csak 0 százalék körüli kamatok kapunk a pénzünk után.

Debrecen - Kockázatvállalás nélkül már csak 0 százalék körüli kamatok kapunk a pénzünk után.

Manapság nincsen könnyű helyzetben, aki megtakarítás után nézne, hiszen kockázat vállalása nélkül már csak 0 százalék körüli kamatok kapunk a pénzünkre.

Piaci környezet

Az állampapírok hihetetlen népszerűsége és az általánosan alacsony piaci kamatok miatt mostantól a lakossági állampapírokhoz is kedvezőtlenebb kamatozás mellett juthatunk. A kamatcsökkenés a rövid futamidejű papírokat érinti, így a Kamatozó Kincstárjegy, és Kincstári Takarékjegyek hozama 0,25 százalékkal, míg a Féléves Kincstárjegy Kamata 0,5 százalékkal csökken. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) legfrissebb sajtóközleményében olvasható, hogy a lakossági állampapíroknál a január nagyon erős hónap volt, 346 milliárddal is növekedett az állomány. Már évek óta különösen népszerűek a lakossági állampapírok az emberek körében, hiszen a kamatcsökkenéssel párhuzamosan a betéti kamatok mélyzuhanásba kezdtek. Az állampapírok ebben az alacsony kamatkörnyezetben képesek versenyképes hozamot kínálni, ráadásul kockázatban nem térnek el a betétektől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában